Agenten trainen op Grote Markt in Bergen op Zoom


Agenten trainen op Grote Markt in Bergen op Zoom

Laatste update:
11-03-2016 | 09:20

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk West

Bergen op Zoom - Vandaag trainen agenten van politieteam Bergen op Zoom op straat op de Grote Markt. Deze oefeningen vinden plaats tussen 09.00 uur en 16.00 uur. De Grote Markt blijft toegankelijk voor publiek.

Agenten trainen regelmatig in specifieke opleidingscentra van de politie. Om de realiteit zo goed mogelijk na te bootsen wordt er nu op straat geoefend waar ook burgers aanwezig zijn. Het geeft een extra dimensie aan de training om ook in het eigen werkgebied in een praktijk context te
oefenen.

Opdrachten

De hele dag voeren de agenten opdrachten uit waarbij onder andere het optreden in groepsverband in een horecagebied wordt getraind. De deelnemers gebruiken tijdens de training nepvuurwapens. Deze zijn te herkennen aan de blauwe kleur.

Vragen publiek

De oefeningen worden begeleid door bewapende docenten in rode bovenkleding. Zij dragen zichtbaar hun politielegitimatiehouder. Als burgers vragen hebben over wat er op dat moment op straat gebeurt, kunnen zij deze beantwoorden.

Gaplande trainingsdagen

De politie houdt op de volgende dagen dergelijke trainingen op de Grote Markt in Bergen op Zoom: 11 maart, 30 maart, 12 april, 29 april, 3 juni en 21 juni.