Geen textiel in papiercontainer Avri


Laatste update: 11 maart 2016.

Sinds januari 2015 mag textiel niet meer in de papiercontainer (grijs met blauwe deksel) van Avri. Toch vinden zij nog veel textiel in deze containers.

Textiel dat in de papiercontainer zit, kan niet worden hergebruikt en moet worden verbrand. Dat is zonde van de grondstoffen. Bovendien kost het onnodig veel geld, zo'n 10.000 euro per maand.

U, als gebruiker van een papiercontainer, ontvangt in de week van 14 maart een brief en een sticker die u er op wijst dat textiel in een goed gesloten plastic zak in een textielcontainer of op de milieustraat thuishoort. De sticker, met de tekst 'Ik lust alleen papier', kunt u als
geheugensteuntje op de papiercontainer plakken.

Controles

Avri gaat vanaf medio april de inhoud van de papiercontainers controleren. Als de Avri-handhavers afval in de papiercontainer vinden dat er niet in hoort, riskeert u een boete van EUR 97. Daarom adviseert Avri: voorkom zo'n nare boete en plak de sticker als geheugensteuntje op het deksel van
de papiercontainer.

Waar staan de textielcontainers?

Op avri.nl en in de Avri-app ziet u waar de textielcontainers staan. Daar leest u ook wat er in de papiercontainer hoort en wat er in textielcontainer hoort.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Lees dan het nieuwsbericht op de website van Avri.