Alkmaar stemt in met overname TSN door Buurtzorg - Gemeente Alkmaar ..


23 FEBRUARI 2016, ALKMAAR

Samenvatting

Het college van Alkmaar stemt in met het voorstel van de bewindvoerders om TSN klanten en medewerkers in Alkmaar door Buurtzorg over te laten nemen.

Aan TSN Thuiszorg B.V. is op 30 november 2015 voorlopige uitstel van betaling verleend. Een van de opties die door de bewindvoerders is onderzocht is of de dienstverlening door TSN aan klanten en de werkgelegenheid van het personeel behouden kan blijven door een overname in het geval van een
faillissement. De bewindvoerders hebben Buurtzorg uitgekozen als de meest in aanmerking komende partij om een overname van TSN vorm te geven.

Overname deel TSN door Buurtzorg
In het voorstel van Buurtzorg is opgenomen dan het bestaande contract met TSN ongewijzigd wordt uitgediend. Het huidige personeel dat nu de huishoudelijke hulp verleent behoudt hun baan en de klanten houden hun vaste huishoudelijke hulp.

Bijdrage Alkmaar
Om deze overgang te realiseren stelt Alkmaar maximaal een bedrag beschikbaar van EUR 158.100,-. Deze financiele tegemoetkoming geldt alleen voor 2016 en heeft geen relatie met de nieuwe aanbesteding hulp bij het huishouden 2017 e.v. Voor deze nieuwe aanbesteding is een nieuw programma van
eisen in voorbereiding en zal er sprake zijn van een `gelijk speelveld' voor alle partijen. De gemeenten Heerhugowaard en Langedijk hebben ook een dergelijk aanbod gehad en ermee ingestemd.

0 0 0

Citaten

"Ik ben blij dat we kunnen instemmen met dit voorstel. Voor de 843 inwoners die gebruik maken van huishoudelijke hulp in onze gemeente is dat het belangrijkste. Door in te stemmen kunnen we op korte termijn garanderen dat de zorg en de kwaliteit van de huishoudelijke hulp op het afgesproken
niveau blijft. En ook voor de 220 medewerkers in Alkmaar is het goed nieuws, zij kunnen blijven werken bij hun vaste klanten." wethouder Anjo van de Ven (OPA)

Contactpersonen

* Default avatar2

Perstelefoon:

(072) 548 95 55