Henk Krol niet langer van subsidiefraude verdacht

Krolsept2015

"Het hoofdbestuur van 50PLUS heeft het vertrouwen altijd behouden en ziet hierin een bevestiging van de juistheid daarvan." Zo reageert Maurice Koopman, waarnemend voorzitter van 50PLUS, op het feit dat Henk Krol niet langer van subsidiefraude wordt verdacht.

Het partijbestuur van 50PLUS vertrouwt er op, dat nu definitief een einde komt aan de onjuiste beschuldigingen die aan het adres van Henk Krol zijn gedaan. "Het lijkt erop, dat deze uitsluitend zijn gedaan om beschadigende beeldvorming van Henk Krol te bewerkstelligen", zegt Maurice Koopman ook nog.

Het Openbaar Ministerie heeft besloten een onderzoek naar mogelijke fraude door 50PLUS-partijleider Henk Krol in zijn eerdere functie van hoofdredacteur van de Gay Krant te staken. Krol wordt niet langer van subsidiefraude verdacht. Het orienterende feitenonderzoek van het OM heeft geen verdenkingen opgeleverd.

"Het Openbaar Ministerie heeft bekendgemaakt dat een orienterend feitenonderzoek naar een aangifte van de Stichting Vrienden van de Gay Krant (SVGK) geen verdenking van subsidiefraude oplevert tegen Henk Krol. Het onderzoek wordt daarom gestaakt'', zo staat in een verklaring van de raadsman van Krol.

(c) 27 januari 2016