Haltes met actuele reisinformatie in gebruik genomen


Afgelopen maand zijn op zes locaties in Zandvoort haltedisplays met actuele reisinformatie geplaatst. De haltedisplays zijn uniek in Nederland, omdat ze naast actuele reisinformatie ook zijn uitgerust met een audiovoorziening voor slechtzienden en een stoplamp. Daarmee kan de reiziger ook in
het donker de aandacht van de buschauffeur trekken. Ook zijn de haltedisplays duurzaam, de energie komt van zonnecellen.

afbeelding nieuwe haltedisplayDe displays zijn aangebracht bij de haltes Circuit, Koper-Passerel/Station, Station, Reinwarthstraat, Thomsonstraat en Keesomstraat.

Het college van B&W van Zandvoort heeft vorig jaar februari een besluit genomen om een samenwerkingsovereenkomst met de provincie Noord-Holland aan te gaan met betrekking tot informatiedisplays bij zes bushaltes. Om het reizen met de bus aantrekkelijker te maken, slaan de gemeente en provincie
op deze wijze de handen ineen om de kwaliteit van bushaltes langs de regionale buslijnen te verbeteren.

Wethouder Verkeer en Vervoer, Liesbeth Challik: "Ik ben blij met deze ontwikkeling. Zo wordt een bijdrage geleverd aan de verbetering van de kwaliteit van het openbaar vervoer in Zandvoort. De informatie op de displays is handig, zowel voor bewoners als voor toeristen".

De gemeente is eigenaar van de displays en is verantwoordelijk voor het beheer. De provincie plaatst en neemt het technisch onderhoud ervan voor haar rekening. De samenwerkingsovereenkomst blijft minimaal tien jaar van kracht.