Weer Israelische vrouw vermoord in nederzetting

in Israel / by Elise Friedmann / on 26/01/2016 at 15:14 / Tags: nederzettingen, Palestijnen, Terrorisme, Westbank

Voor de tweede maal in korte tijd is een Israelische vrouw in een nederzetting gedood door Palestijnen. Shlomit Krigman, 24, werd gisteren met een andere vrouw voor de deur van een kruidenierswinkel in Beit Horon aangevallen door twee jonge Palestijnen met messen, die blijkbaar over het hek van de nederzetting waren geklommen. Shlomit Krigman overleed aan de messteken, de andere vrouw werd gewond. De terroristen, die na het neersteken van de twee vrouwen de winkel wilden binnendringen, zijn doodgeschoten door een bewaker.

Nederzettingen worden over het algemeen goed bewaakt en de inwoners voelen zich veilig binnen het hek. Toen kort geleden Dafna Meir voor de ogen van haar kinderen werd doodgestoken voor haar huis in Otniel, was dit de eerste aanval binnen een nederzetting met dodelijke afloop sinds vijf jaar. In 2011 werden vijf leden van de familie Fogel vermoord in hun huis in Itamar.

In Israel is geschokt gereageerd op de moord op Dafna Meir, die zeer geliefd was en zes kinderen achterlaat. Het wekte veel verontwaardiging dat buitenlandse media nauwelijks aandacht besteedden aan deze moord. De dader, een 15-jarige Palestijn, werd pas eergisteren gepakt. Hij zei dat hij op de Palestijnse televisie had gezien `dat Israel Palestijnse jongeren vermoordt'.