Fries wint hoogste Toto jackpot ooit: 285 duizend euro

Fries wint hoogste Toto jackpot ooit: 285 duizend euro

Rijswijk, dinsdag 26 januari 2016 - Een Toto-speler uit Friesland won afgelopen weekend de Toto-13 jackpot van 285.122,62 euro bruto, de hoogste Toto jackpot ooit in Nederland. De speler had de winst te danken aan een verrassend doelpunt zondagmiddag van Eintracht Frankfurt tegen VfL Wolfsburg, in de 93e minuut van de wedstrijd. Dankzij dit winnende doelpunt had de speler als enige alle 13 wedstrijden juist voorspeld.

De Toto-13 jackpot staat op dit moment weer op 10.000 euro en zal net zo lang oplopen totdat er weer een speler is die de 13 wedstrijden juist heeft voorspeld.

Over Toto

Met Toto voorspel je sportwedstrijden en kun je geld winnen met sportkennis. Toto, onderdeel van De Lotto, is hoofdsponsor van het amateurvoetbal. De Lotto is ruim 50 jaar geleden opgericht door sporters om middels het organiseren van kansspelen geld te genereren voor de Nederlandse sport. Na aftrek van prijzengeld en kosten draagt De Lotto 100% van haar resultaat af aan de Nederlandse samenleving. In totaal is dat meer dan 2 miljard euro. Zo'n driekwart gaat naar sportkoepel NOC*NSF, waarvan de 76 aangesloten sportbonden een bijdrage ontvangen. Sinds de oprichting heeft De Lotto al bijna 1.5 miljard euro afgedragen aan NOC*NSF. Het overige deel wordt aan 18 goede doelen op het gebied van cultuur, gezondheid en welzijn, zoals het Prins Bernard Cultuurfonds, de Hartstichting en het Oranje Fonds afgedragen. www.delotto.nl