"Op zoek naar de laatste ontwikkelingen in IT met ambitieuze vrouwen"

Yvette Holmes over het Nyenrode RightBrains Certificate Program

Yvette Holmes, 42 jaar werkt als Change Portfolio Manager Infrastructure & Platform Services in het hart van de IT bij de ABN AMRO Bank. Zij vertelt waarom ze in april 2016 van start gaat in het Nyenrode RightBrains Certificate Program dat is ontwikkeld met als doelstelling meer diversiteit in de IT te waarborgen.

Na diverse functies waaronder kantoordirecteur, accountmanager, projectleider en managementconsultant bij ABN AMRO, werkt Yvette sinds een jaar op de IT-afdeling. Eerst als Management Consultant, maar na tien maanden maakte zij de overstap naar de functie van Change Portfolio Manager Infrastructure & Platform Services. "Een functie in het hart van de IT van de bank."

Een expert hoeft Yvette naar eigen zeggen niet te worden: "Aangezien IT een nieuw gebied is voor mij was ik op zoek naar een opleiding op IT-gebied, zonder dat ik een echte inhoudelijke IT-expert hoef te worden. Die hebben we namelijk al genoeg bij ABN AMRO. Mijn toegevoegde waarde bij IT ligt in mijn zachte compententies. Daarbij is een brede awareness van ontwikkelingen en trends in de IT van grote waarde."

Yvette werd door een collega attent gemaakt op de opleiding: "De doelstelling van Rightbrains spreekt me aan (we hebben tenslotte in Nederland te weinig vrouwen in de IT), maar de combinatie met Nyenrode maakt het voor mij nog waardevoller. Nyenrode is een professioneel instituut dat zorgt voor continu up-to-date studie-aanbod, conform de laatste ontwikkelingen in de wetenschap en praktijk. Daarnaast lijkt de studie goed te combineren met werk en priveleven. Zij ziet deze investering dan ook niet enkel als een investering in haarzelf: "Wat ik leer zal ik terugbrengen naar ABN AMRO Bank."

Naast de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT is ze op zoek naar uitbreiding van haar netwerk: "Ik zie er naar uit om te starten en daarnaast mijn netwerk uit te breiden met een aantal andere ambitieuze vrouwen uit de IT."