Bestuurder doorgereden na aanrijding


Bestuurder doorgereden na aanrijding

Laatste update:
26-01-2016 | 15:40

Amsterdam - De politie is op zoek de bestuurder van een motorscooter (met drie wielen) die is doorgereden na een aanrijding met een 29-jarige Amsterdamse vrouw.

De vrouw liep in de nacht van 23 op 24 januari even voor 01.30 uur met de fiets aan de hand over de Nieuwendijk, op het stukje tussen de Martelaarsgracht en de Prins Hendrikkade. De vrouw werd aangereden door een persoon op een motorscooter. Zij kwam ten val en liep hierbij ernstig letsel op
aan haar been. De vrouw heeft haar been op meerdere plaatsen gebroken. De bestuurder van de motorscooter is doorgereden in de richting van de Nieuwezijds Voorburgwal. De politie is op zoek naar deze bestuurder en roept getuigen - die nog niet met de politie gesproken hebben - op zich te
melden. De fiets van het slachtoffer raakte ernstig beschadigd, dus mogelijk is er ook schade ontstaan aan de motorscooter. Volgens getuigen was de bestuurder volledig in het zwart gekleed en had hij het twee rode hoorntjes op zijn helm.

Indien mensen de motorscooter mogelijk in de omgeving hebben zien rijden rond het tijdstip van de aanrijding dan hoort de politie dat graag. Daarnaast is het onderzoeksteam benieuwd of er mogelijk winkeliers of horecaondernemers in de omgeving zijn die beelden hebben van de bestuurder.
Informatie kan worden doorgegeven via 0900-8844.