Juridisch advies voor NVLF-leden bij arbeidsconflict


26 januari 2016

Juridisch advies voor NVLF-leden bij arbeidsconflict

Laat je deskundig bijstaan.

Bent u in loondienst en heeft u een arbeidsconflict? Dan kunt u gebruik maken van juridische hulp via de NVLF.

Met ingang van 1 januari heeft de NVLF een contract met Van As advocaten om vragen van NVLF-leden te beantwoorden die betrekking hebben op arbeid en inkomen.

Hoe verloopt de juridische dienstverlening
Het overgrote deel van de vragen over arbeid en inkomen komt terecht bij de NVLF-medewerkers die voor de afhandeling zorgen. Als het om een reorganisatie gaat waarbij ook de logopedie betrokken is, worden de onderhandelaars van FBZ (voor de leden die in zorginstellingen werken) of van FvOv
(voor de leden in het onderwijs) ingeschakeld.
In situaties waarbij juridisch advies is gewenst vraagt de NVLF aan de jurist van Van As advocaten om contact met het lid op te nemen.

Wanneer wordt juridische hulp ingeroepen
Juridisch advies is noodzakelijk, bijvoorbeeld bij een dreigend of een aangezegd ontslag of aan achterstallige betaling van het loon. In die gevallen neemt de NVLF contact op met Sanne Oonk met het verzoek om contact op te nemen met het NVLF lid. Er wordt dan nagegaan of het lid aan de
algemene voorwaarden voldoet (oa langer dan een half jaar lid en het probleem is niet voor aanvang van het lidmaatschap ontstaan).

Laat U wordt terug gebeld door Sanne waarbij zij afspraken met u maakt over de wijze van adviseren en contact. Deze dienstverlening bestaat uit advisering, (hulp bij het) opstellen van bezwaarschriften en indien gewenst het aanschrijven van uw werkgever. De maximale duur van het advies is 10
uur. Indien er meer uren noodzakelijk zijn komen deze voor de rekening van het NVLF lid. Hierover wordt u tijdig geinformeerd.
Het voeren van procedures valt niet onder deze dienstverlening.

Meer weten over de algemene voorwaarden voor de juridische dienstverlening? Zie ikbenlogopedist.nl en kijk verder in het menu In dienst.