Flevolandse ambassadeur Kindergemeenteraad


Madurodam

Op maandag 25 januari is Christiaan Boekholt in Madurodam geinstalleerd als Flevolandse ambassadeur van de Kindergemeenteraad. Dit gebeurde tijdens het bezoek dat de Eben-Haezerschool uit Emmeloord gebracht heeft aan Madurodam. Bij zijn installatie heeft Christiaan een miniatuur Poldertoren
aangeboden aan Madurodam. Daarbij heeft hij benadrukt dat het tijd wordt dat er in het miniatuurpark ook iets van Flevoland te vinden is.

Kindergemeenteraad

Het bezoek van de Eben-Haezerschool aan Madurodam is het gevolg van de Kindergemeenteraad die op donderdag 12 november 2015 in het gemeentehuis van Noordoostpolder werd gehouden. De vergadering werd georganiseerd door de gemeente, samen met Madurodam en ProDemos. Vanuit elke provincie is
gisteren een ambassadeur benoemd.

Winnend voorstel: de Funlearnpas

De Eben-Haezerschool heeft in deze vergadering het winnende voorstel gepresenteerd voor `Leuker Leren'. Hun voorstel, een Funlearnpas, wordt nu ook echt uitgevoerd.
300 Leerlingen uit Noordoostpolder maken er gebruik van.

De Funlearnpas is een scheurkaart waarmee leerlingen van de groepen 7 en 8 leerzame en actieve uitjes kunnen ondernemen. De bestemmingen zijn museum Schokland, zwembad De Koploper (Lelystad), de Orchideeenhoeve en de schaatsbaan in Dronten.