Flipperende inbreker gearresteerd


Flipperende inbreker gearresteerd

Laatste update:
26-01-2016 | 12:52

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Breda - Een 29-jarige man uit Breda zit vast op verdenking van inbraak. Hij werd door de bewoner overlopen en sloeg op de vlucht. Politieagenten wisten de verdachte te achterhalen.

De 29-jarige man stond dinsdag 26 januari 2016 rond 02.30 uur in een woning aan de Tramsingel. De bewoner kwam de insluiper op de trap tegen. De indringer maakt met een smoesje dat hij wegkwam. Op basis van het opgegeven signalement wisten gewaarschuwde agenten de verdachte te traceren en te
arresteren. Opnieuw hing hij een smoesje op over zijn nachtelijke aanwezigheid in de bewuste woning. De man is echter een `goede bekende' van politie. Hij werd gearresteerd en ingesloten.

Flipperen

Vermoedelijk is de verdachte via de zogenaamde flippermethode binnen gekomen. De inbreker steekt dan een pasje of een stuk plastic in de kier tussen de deur en het kozijn. Hij druk vervolgens de dagschoot van het slot opzij, waardoor de deur opengaat. Deze inbraakmethode is heel gemakkelijk en
goedkoop te voorkomen: draai de deur altijd op het nachtslot (ook overdag!). Daarnaast kunt u overwegen een anti-inbraakstrip aan te brengen, zodat de kier tussen de deur en het kozijn onbereikbaar wordt voor een flipperende inbreker.