Kent u iemand die een lintje verdient? - gemeente Heerde


Kent u iemand die zich belangeloos inzet voor anderen? Die bijna zijn of haar gehele leven vrijwilligerswerk heeft gedaan? Of zich op andere manieren verdienstelijk heeft gemaakt?

Dan kunt u voor deze persoon een lintje aanvragen. Dit gaat via de gemeente. Het kost u wel de nodige inspanning, maar de beloning is groot! Zeker voor degene die het lintje ontvangt.

Het lintje

Op de laatste werkdag voor Koningsdag vindt de jaarlijkse `lintjesregen' plaats. Allerlei mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd, jarenlang vrijwilligerswerk hebben gedaan of op een andere manier zich hebben ingezet voor anderen ontvangen een lintje, of officieel: een Koninklijke
onderscheiding. Voor veel van deze mensen is dit een kroon op hun werk.

Buiten de jaarlijkse `lintjesregen' is het ook mogelijk om tijdens een bijzondere gelegenheid, zoals een afscheid of een jubileum, een onderscheiding uit te reiken.

Maar lintjes kunnen alleen worden uitgereikt als iemand anders ze daarvoor voordraagt. U kunt die persoon zijn. Wanneer u iemand kent die in de gemeente Heerde woont en waarvan u denkt dat hij of zij een lintje verdient, vraag dan het aanmeldingsformulier aan bij de gemeente!

Informatie

Als u iemand voor wilt dragen voor Koningsdag 2017 of voor een bijzondere gelegenheid, dan kunt u contact opnemen met Henriette Bresser-Dingerink (0578- 69 94 94 of kabinet@heerde.nl). Zij kan u in grote lijnen aangeven of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke
Onderscheiding en hoe u te werk moet gaan.

Zij kan u ook het aanmeldingsformulier toesturen. Verdere informatie en het aanvraagformulier zijn ook te vinden op de website of via http://www.lintjes.nl/. Het aanvraagformulier moet uiterlijk 10 juni 2016 binnen zijn.