Feest! Bereiken hoogste punt MFC Atlas


Hoogste punt mfc Atlas

Donderdag 28 januari bereikt multifunctioneel centrum Atlas het hoogste punt. Leerlingen van de basisscholen en de wethouders Erik van Beurden (Onderwijs) en Jan Overweg (Biezenkamp) plaatsen samen om 14.30 uur de dakplaat die de top van Atlas markeert.

Om dit moment te vieren trakteren Woningstichting Leusden (WSL) en Heijmans de scholen en de bouwvakkers op taart. Albert Meppelink, projectleider WSL: "De leerlingen die straks in Atlas naar school gaan verdienen wel een taartje. Nu de bouw eindelijk is gestart verloopt het voorspoedig, maar
wachten duurt altijd lang. Een goede reden om tot de oplevering iedere mijlpaal te vieren!"

Atlas aan de Asschatterweg in Leusden wordt het nieuwe onderkomen van de basisscholen De Rossenberg, De Brink en De Kleine Beer. Ook komen in het gebouw een onderwijsruimte die ook gebruikt kan worden voor welzijnsactiviteiten, een sporthal en 38 sociale huurappartementen. De oplevering van
Atlas staat gepland voor eind 2016. De verhuur van de sociale huurappartementen start in het tweede kwartaal van 2016 via Woningneteemvallei.nl. De scholen verhuizen begin 2017.

De komende maanden worden de leerlingen van de basisscholen per groep uitgenodigd voor rondleidingen over de bouwplaats en door het gebouw. De bouw van Atlas is ook te volgen via de BouwApp (www.debouwapp.nl).

Atlas maakt deel uit van de vernieuwing van De Biezenkamp. WSL tekent samen met Heijmans, de gemeente Leusden voor de realisatie van Atlas. De provincie Utrecht hielp met advies en subsidie. De gemeente is eigenaar van de schoolgebouwen, WSL van de sociale huurappartementen.

schoolplein mfc Atlas