Gemeente Bunnik opnieuw Fairtrade Gemeente


Datum: 26 januari 2016

[IMG]

Gemeente Bunnik mag zich ook in 2016 weer Fairtrade Gemeente noemen. De jury van Fairtrade constateerde verheugd dat de gemeente is doorgegaan op de eerder ingeslagen weg. Fairtrade als onderdeel van MVO en Duurzaamheidsbeleid wordt in Bunnik goed gezien en uitstekend aangepakt.

De gemeente koopt zelf fairtradeproducten in (koffie, thee) en probeert zo veel mogelijk de fairtradegedachte verder te verspreiden. De jury vindt het bijzonder dat een gemeente met deze omvang zowel een Fairtradekerk als een Fairtradeschool heeft.

Wethouder Rob Zakee reageert: 'Ik heb veel waardering voor het werk van de Stichting Bunnik Fairtrade en ik ben blij dat we ons ook komend jaar Fairtrade Gemeente mogen noemen. Ik wil graag meedenken over de groei van de afzet van Fairtradeproducten in de gemeente. Waarom hebben we
bijvoorbeeld maar een Fairtradeschool?'

Meer Fairtradeproducten

De Stichting Bunnik Fairtrade gaf aan dat zij graag de samenwerking aangaat met het bedrijfsleven. Op dit moment blijft de afzet van Fairtradeproducten gelijk en de ambitie is om die afzet te laten groeien. Wethouder Zakee geeft aan een steentje bij te willen dragen om te kijken of er relaties
met het bedrijfsleven gelegd kunnen worden.

Kijk voor meer informatie op de website: www.bunnikfairtrade.nl

Op de foto: bestuursleden van Stichting Bunnik Fairtrade, wethouder Rob Zakee en Ragnhild Scheifes (links op de foto) duurzaamheidsmanager bij gemeente Bunnik.