Ongelukken zorgen voor drukke ochtendspits


26 januari 2016, 08:14

De ochtendspits van dinsdag wordt gedomineerd door een aantal ongelukken.

Filerijden op A9

Op de A9 zorgde een aanrijding op knooppunt Raasdorp al vroeg voor veel vertraging richting Amstelveen, er stond een file van 13 kilometer.

Vrachtwagenbrand

Later vloog er een vrachtwagen in brand op de A2 richting Amsterdam ter hoogte van knooppunt Oudenrijn, er werden daar 2 rijstroken afgesloten wat voor meer dan een half uur vertraging zorgde voor het overige verkeer.

Twee ongelukken op A20

Een ongeluk met meerdere voertuigen op de A20 richting Hoek van Holland bij Moordrecht vertraagde het verkeer aanzienlijk, op de A20 zelf staat 3 kilometer file en op de aansluitende A12 staat voor het knooppunt Gouwe door de aanrijding ook nog eens 5 kilometer verkeer stil.

Vijf auto's botsen op A12

Even later ging het mis op de A12 zelf vanuit Arnhem naar Utrecht op het knooppunt Lunetten. Daar botsten 5 personenauto's op elkaar, de rijbaan in westelijke richting is afgesloten, het verkeer moet gebruik maken van de parallelrijbaan en die bottleneck levert 12 kilometer file op tussen
Maarsbergen en het knooppunt Lunetten.

Aanrijding A28

Op de A28 zijn na een aanrijding richting Amersfoort 3 rijstroken dicht bij de afrit Amersfoort, daarachter staat 5 kilometer verkeer stil met ongeveer 20 minuten vertraging.

Verder zorgen ook de zogenaamde dagelijkse files voor vertraging vanochtend, al met al stond er om 08.05 uur 251 kilometer file in ons land.

Foto: (c) VID trafficam