Lerende netwerken Sport en bewegen in de buurt

Dit voorjaar organiseert Sport en Bewegen inde Buurt opnieuw regionale bijeenkomsten, zogenaamde lerende netwerken. Het centrale thema is samenwerken, zowel met andere sectoren als in de regio.

Plenair komen de laatste landelijke ontwikkelingen met betrekking tot het programma Sport en Bewegen in de Buurt (buurtsportcoaches, Sportimpuls en Kwaliteitsimpuls) aan bod. Provinciale sportorganisaties vermelden het nieuws uit de regio en onder leiding van Johan Wakkie wordt gekeken hoe verschillende sectoren, zoals onderwijs, sport en cultuur, elkaar kunnen versterken.

De dag (van 9.00 - 16.00 uur) bestaat uit workshops, Sportimpuls speeddates en er is een Sportimpuls ronde tafel, waar deelnemers terecht kunnen met Sportimpuls vragen. De bijeenkomsten vinden op diverse locaties plaats tussen 29 februari en 21 maart (zie https://www.sportindebuurt.nl/bijeenkomsten/agenda).

Met het programma Sport en Bewegen in de Buurt wil minister Edith Schippers van het ministerie van VWS ervoor zorgen dat de gezonde keuze ook een gemakkelijke keuze wordt. Wanneer mensen gemakkelijker kunnen sporten en bewegen, bijvoorbeeld door aansluiting te zoeken bij werk, school of het veldje om de hoek, worden zij gestimuleerd in een actieve en gezonde leefstijl.

Voor de lerende netwerken zijn diverse sectoren uitgenodigd, zoals het onderwijs, buitenschoolse opvang, instanties uit de sector zorg & welzijn, sportverenigingen, bedrijfsleven en betrokkenen bij de Sportimpuls (lokale sport- en beweegaanbieders) en buurtsportcoaches/combinatiefunctionarissen.