Vraag toestemming paasvuur tijdig aan


maandag 25 januari 2016

* [IMG]

Op 27 en 28 maart 2016 is het weer Pasen en worden op veel plaatsen in de gemeente paasvuren ontstoken. Wilt u een paasvuur organiseren? Hou dan rekening met de volgende regels.

Als u een paasvuur wilt opbouwen op een plaats die in voorgaande jaren ook is gebruikt, kunt u volstaan met een melding bij de gemeente. Dit kan tot uiterlijk 14 dagen voor het ontsteken van het paasvuur. Wilt u een paasvuur ontsteken op een nieuwe plek? Dan heeft u een ontheffing nodig.

Hoe werkt het?

U doet een melding minimaal 14 dagen van tevoren bij de gemeente. Dit kunt u persoonlijk doen bij de publieksbalie in het Hof van Coevorden of u stuurt een e-mail naar info@coevorden.nl. Na de melding ontvangt u de voorschriften van de aangewezen locatie.

Het aanvragen van een ontheffing voor een nieuwe locatie voor de paasvuurbult doet u ook bij de gemeente. Het aanvragen van een paasvuurontheffing kost: EUR 35,85 en kan tot uiterlijk 15 februari 2016. U kunt een ontheffing schriftelijk of via e-mail aanvragen. Schriftelijk: College van
burgemeester en wethouders, Afdeling Leefomgeving, Postbus 2, 7740 AA Coevorden. E-mail: info@coevorden.nl. Bij uw aanvraag moet u de volgende gegevens vermelden:

* uw naam en geboortedatum
* uw adres en woonplaats
* de locatie van het paasvuur.

Meer informatie

Uitgebreide informatie over paasvuren vindt u op www.coevorden.nl/paasvuur. Maar u kunt ook bellen met het Klantcontactcentrum, telefoon 14 0524.