Na woning en inboedel, beslag gelegd op twee boten


Na woning en inboedel, beslag gelegd op twee boten

Laatste update:
25-01-2016 | 11:21

Woordvoering:
Landelijke eenheid

Kaatsheuvel - Op donderdag 21 januari heeft de politie in Kaatsheuvel twee luxe boten in beslag genomen. Deze inbeslagname is in het kader van een witwasonderzoek naar een 47-jarige man uit Eindhoven. Begin november is al beslag gelegd op zijn woning en inboedel.

Goederen hennepkwekerij

Aan het begin van 2015 startte de politie een onderzoek naar een 47-jarige verdachte uit Eindhoven. Het vermoeden bestaat dat de man crimineel verkregen geld witwast.

Eind november doorzocht de politie een loods in Mierlo. In deze loods is een grote hoeveelheid goederen aangetroffen voor het inrichten van een hennepkwekerij. Deze apparatuur, zoals armaturen, assimilatielampen en groeimiddelen zijn in beslag genomen.

Luxe boten

Donderdag 21 januari zijn bij een watersportbedrijf in Kaatsheuvel twee dure boten in beslag genomen. De reden van inbeslagname is dat uit het onderzoek het vermoeden bestaat, dat de boten eigendom zijn van Eindhovenaar.

Beslag op woning

Begin november deed de politie, samen met de gemeente en de Belastingdienst, onderzoek in de woning van de verdachte. Opvallend was dat de woning in de Eindhovense wijk Tongelre zeer ingrijpend was verbouwd en zeer luxueus was ingericht. Op verdenking van witwassen is toen door de politie
beslag gelegd op de woning en de inboedel. De politie heeft ook administratie meegenomen voor onderzoek.

Ondermijning

De actie sluit aan bij de bredere aanpak ondermijning in Zuid-Nederland om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om
illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financien, vergunningen en huisvesting.



Ondermijningsteams bestaan uit medewerkers van politie, FIOD en Belastingdienst. Zij werken nauw samen met gemeenten, provincies, bedrijven, instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers. Iedere actie raakt en verstoort de criminele samenwerkingsverbanden.