AZC Snekertrekweg


Op maandag 25 januari zal in het Stadskantoor een inloopbijeenkomst zijn voor inwoners van de gemeente Leeuwarden, waarin vragen kunnen worden gesteld over de mogelijke vestiging van een Azc aan de Snekertrekweg.

Inloopbijeenkomst

Voor inwoners van de gemeente Leeuwarden, die over dit onderwerp willen praten met vertegenwoordigers van het COA of de gemeente Leeuwarden, wordt een inloopbijeenkomst georganiseerd. Tijdens deze avond is dit voor inwoners de mogelijkheid tot het stellen van vragen met betrekking to de
mogelijke vestiging van een Azc aan de Snekertrekweg. Deze vindt plaats op maandag 25 januari tussen 19.30 en 21.30 uur in de hal van het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 1.
Burgemeester Ferd Crone en de heer Henk Wolthof van het COA geven tijdens de inloopbijeenkomst om 20.00 uur een plenaire toelichting. Bij binnenkomst wordt naar de legitimatie van bezoekers gevraagd.

Tevens zal er buiten een groot scherm met geluid zijn waarop de bijeenkomst eveneens te volgen is. Mocht u niet in staat zijn deze inloopavond bij te wonen kunt u deze ook live volgen via omroep LEO.

Na de inloopbijeenkomst op 25 januari wordt in de loop van de avond een registratie van de toelichting van burgemeester Ferd Crone en de heer Wolthof op deze website gepubliceerd.

Daarnaast zijn wij ook telefonisch bereikbaar tot 21:30 uur via 14058.

Denkt u er alstublieft aan een geldig identiteitsbewijs mee te nemen wanneer u naar de inloopbijeenkomst komt.

Meest gestelde vragen

Voor de antwoorden op de meest gestelde vragen verwijzen wij u graag naar de vragen en antwoorden lijst.

Voorgenomen besluit vestiging AZC Leeuwarden

Het college van b. en w. van Leeuwarden heeft op dinsdag 19 januari 2016 een voorgenomen besluit genomen tot een bestuursovereenkomst met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). In deze overeenkomst wordt de vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Snekertrekweg 1 in
Leeuwarden nader uitgewerkt.

In deze uitwerking is vastgelegd:

o dat het gaat om een tijdelijke voorziening tot en met december 2025
o huisvesting van maximaal van 600 personen
o onder welke voorwaarden de medewerking verleend wordt

In een AZC verblijven zowel asielzoekers die in afwachting zijn van de uitkomst van hun asielprocedure, als verblijfsgerechtigden die in afwachting zijn van een woning.

Besluitvorming rondom AZC Snekertrekweg

Wilt u meer weten over hoe het besluitvormingsproces verloopt rondom de mogelijke komst van een Azc aan de Snekertrekweg kijk dan op de site van de gemeenteraad.

AZC Snekertrekweg 1

In de afgelopen periode zijn door het COA de mogelijkheden verkend voor de vestiging van een AZC. Hierin heeft het voormalige postsorteercentrum aan de Snekertrekweg 1 de voorkeur gekregen. Het pand, het terrein en de omgeving geven voldoende ruimte om een kwalitatief goed AZC in te richten.

Achtergrondinformatie

o Zie bijlage, brief college aan gemeenteraad.

o Zie bijlage, brief omwonenden (deze is alleen in de directe omgeving huis aan huis verspreid van wege de directe relatie met de locatie aan de Snerkertrekweg)

Informatie

Mocht u vragen hebben kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen via 14058