18-01-2016 Verkeerscontrole


KRALENDIJK - Op zaterdag 16 januari heeft de politie verkeerscontroles gehouden op diverse plekken op Bonaire.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tijdens deze controles zijn in totaal 9 voertuigen en de bestuurders gecontroleerd. Dit is onder andere op de Kaya Playa Lechi, Kaya Amsterdam, Kaya Nikiboko Zuid, Kaya Internashonal en Kaya Neerlandia gedaan. Van de 9 gecontroleerde voertuigen waren er 4 waarvan alle nodige papieren in orde
waren. De bekeuringen die uitgeschreven werden waren voornamelijk voor het rijden zonder rijbewijs en verzekerings- en belastingpapieren. Ook was er een bestuurder tussen die met een andere nummerplaat reed dan oorspronkelijk bij de auto behoort.

Regelmatig constateert de politie overtredingen, waarvoor boetes worden uitgeschreven. De hoogte van de boete wordt vervolgens bepaald door het OM. De bedragen kunnen, afhankelijk van de overtreding, oplopen tot wel USD 280. Ook is het mogelijk dat het OM bepaalt dat een voertuig (tijdelijk)
in beslag wordt genomen, wanneer iemand herhaaldelijk onverzekerd of zonder rijbewijs rondrijdt.

De politie verzoekt elke weggebruiker om zich te houden aan de regels en te voorkomen dat er onnodig onveilige situaties ontstaan.