Verdachten aangehouden die in gestolen auto reden


Verdachten aangehouden die in gestolen auto reden

Laatste update:
17-01-2016 | 09:14

Emmeloord - Zaterdagavond 16 januari hielden agenten vier verdachten aan die reden in een auto die was gestolen bij een woninginbraak. Een van de verdachten kon aangehouden worden nadat zijn voetsporen in de sneeuw zijn vluchtweg liet zien.

Rond 21.35 uur kwam een melding dat via een ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) een auto was gesignaleerd die als gestolen te boek stond. De auto reed vanaf Lelystad in de richting van Emmeloord. Bij de Hannie Schaftweg zagen agenten de auto rijden en gingen erachter aan. De bestuurder
reed richting de Vogelkop en nam de afslag richting Kampen. Op de Kamperweg kon aan de bestuurder een stopteken gegeven worden. Hij stopte in de berm, waarna vier inzittenden eruit stapten en het op een rennen zetten.

Voetsporen in de sneeuw

Drie verdachten konden na een korte achtervolging worden aangehouden. Een vierde verdachte was een weiland ingevlucht. Omdat er sneeuw lag was duidelijk te zien welke kant hij opgevlucht was. Een politiehond volgde het spoor en bij een sloot kon de man worden aangehouden. Alle vier de
verdachten, mannen van 19, 19, 25 en 26 jaar uit Den Haag, werden meegenomen naar het politiebureau en zitten vast.

Woninginbraak

De auto bleek in de nacht van 13 op 14 januari gestolen te zijn bij een woninginbraak aan het Schoolpad in Laren. Onderzocht wordt of de vier verdachten iets met die woningbraak te maken hebben gehad.