Tekort aan jonge professionals horeca dreigt

Op donderdag 14 januari 2016 vindt tijdens de Horecava de primeur plaats van het congres Young Professional Experience Day (YPED). De Horecava organiseert dit evenement,mede op initiatief van FNV Horeca, om jongeren te stimuleren in de horecabranche aan de slag te gaan.De dag bestaat uiteen

interactief congres met aansluitend een beursbezoek. Een mooi initiatief dat is geboren uit de dreiging van een tekort aan gemotiveerde vakmensen met een visie.

Inmiddels hebben zich 1.000 derde- en vierdejaars studenten van de hospitality gerelateerde mbo- en hbo-opleidingen aangemeld. De YPED vindt plaats op de laatste dag van Horecava 2016, in RAI Amsterdam.

Te weinig goede mensen?

Luuk Scholte, beursmanager Horecava: "De aanwas van jonge mensen vanuit vakopleidingen richting de horecasector stokt. De branche wil dat probleem aanpakken en daar spelen we als platform voor de branche graag op in met dit initiatief.*

Personal mapping voor deelnemers

FNV Horeca heeft op basis van Personal Mapping een online tool voor de deelnemers ontwikkeld. Door middel van het vooraf invullen van een vragenlijst komen zij erachter welke specifieke karaktereigenschappen hem/haar zo speciaal maken. Aan de hand van een filmpje wordt zijn/haar gedragslijn

uitgelegd. Tijdens het event ontvangt iedere deelnemer een landkaart met de eigen karaktereigenschappen erop vermeld.

Pecha Kucha

Gedurende het congres wordt onder andere gebruik gemaakt van Pecha Kucha, een interactieve presentatietechniek. De spreker moet zijn verhaal doen in 20 sheets die precies 20 seconden te zien zijn: exact 6 minuten en 40 seconden per spreker. Drie onderwerpen staan hierbij centraal: keuken,

restaurant en de experience van een Young Professional.

Programma

Op 14 januari 2016, van 11.00 - 12.30 uur vindt het Young Professional Experience congres plaats.