44 inzendingen voor ontwerp kekste fietsrek

Wie ontwerpt het kekste rek?

44 inzendingen voor ontwerp kekste fietsrek

De deadline in de ontwerpwedstrijd het Kekke Rek is verstreken. 44 inzenders hebben binnen de tijd een ontwerp voor een fietsrek ingeleverd. Het is niet iedereen gelukt om tijdig tot een inzending te komen. Er werden 66 codes aangevraagd. Alleen met een code kunnen ontwerpers anoniem deelnemen aan de prijsvraag. De eerste aanvrager van een code leverde gisteren om vijf voor twaalf de vierenveertigste inzending in. Het woord is nu aan de jury die de ontwerpen gaat beoordelen op originaliteit, maar ook op toepasbaarheid in de openbare ruimte. Gedeputeerde Jan Markink van de provincie Gelderland treedt op als juryvoorzitter. De jury bestaat verder uit Stefan Bendiks van ontwerpbureau Artgineering en industrieel ontwerper Ton Kooymans van Creative Fort. Hein den Hartog van gemeente Arnhem maakt de jury compleet. Hij jureert namens de drie participerende gemeenten Arnhem, Nijmegen en Apeldoorn.

Fabrikanten

De kekste rekken worden daadwerkelijk gemaakt en geplaatst op locaties die de gemeenten zullen aanwijzen. Vijf fabrikanten hadden al toegezegd een winnend rek te realiseren. Dit zijn VelopA, Falco, Jan Kuipers Nunspeet, Lo Minck en Armada Mobility. Vandaag meldde zich een zesde fabrikant: Erdi. Bij voldoende kwaliteit zullen er daarmee zes kekke fietsrekken gemaakt worden.

Prijsuitreiking

De 44 inzenders zullen nog tot 28 januari in spanning zitten. Tijdens het festijn in Papendal rond de kick off van de 99 dagen campagne tot de Giro Gelderland, zal gedeputeerde Markink de prijswinnaars bekend maken. De prijswinnaars worden door loting gekoppeld aan de fabrikanten. Deze zullen de ontwerpen nog voor de start van de Giro d’Italia realiseren. Het streven is om alle ontwerpen op 28 januari in Papendal te laten zien op een tentoonstelling.