Bijeenkomst Instituut Defensie Leergangen

De Gevolmachtigde Minister van Curacao, mw. Marvelyne Wiels, heeft onlangs deelgenomen aan een bijeenkomst van het Instituut Defensie Leergangen.Het Instituut Defensie Leergangen, onderdeel van de Nederlandse Defensie Academie, heeft een groot aanbod aan competentiegerichte loopbaanopleidingen en is verantwoordelijk voor het opleiden van officieren voor functies op midden- en hoger managementniveau bij onder andere Defensie.

Het Instituut Defensie Leergangen verzorgt ook de interne loopbaanopleiding Hogere Defensie Vorming. In het kader van de module Internationale Veiligheidsstudie worden diverse internationale strategische veiligheidsvraagstukken behandelt.

Tevens wordt er uitgebreid stil gestaan bij het buitenlands- en veiligheidsbeleid van Nederland en ook het buitenlands- en veiligheidsbeleid van het IMG 8500 Koninkrijk. In verband met het onderwijs over buitenlands- en veiligheidsbeleid van het Koninkrijk is de Gevolmachtigde Minister van Curac,ao uitgenodigd om als gastspreker op te treden en te spreken over het buitenlands beleid dat mede door Den Haag wordt bepaald en wat de invloed daarvan is op de veiligheid van Curac,ao en de regio.

Internationale kansen en bedreigingen voor Curac,ao en de regio zijn ook aan bod gekomen. Het was een interactieve ochtend waarbij studenten ook de mogelijkheid hebben gekregen om vragen te stellen. De Gevolmachtigde Minister van Aruba heeft ook deelgenomen aan deze bijeenkomst van het Instituut Defensie Leergangen.