Koning Boudewijnprijs voor Ontwikkeling in Afrika 2016-2017


Datum: 11 januari 2016

Koning Boudewijnprijs

De Koning Boudewijnstichting lanceert met trots de oproep voor nominaties voor de Koning Boudewijnprijs voor Ontwikkeling in Afrika 2016-2017. De Prijs hecht in het bijzonder aandacht aan initiatieven die uitblinken in hun sector of organisaties die een opmerkelijke bijdrage hebben geleverd
aan de ontwikkeling in Afrika.

De tweejaarlijkse Koning Boudewijnprijs voor Ontwikkeling in Afrika beloont personen of organisaties die een uitmuntende bijdrage leveren aan het ontwikkelingswerk in Afrika, De Prijs hecht in het bijzonder aandacht aan initiatieven die uitblinken in hun sector, die de levenskwaliteit van de
bevolking die zij dienen aanzienlijk verbeteren, en die lokale gemeenschappen helpen om hun ontwikkeling in eigen handen te nemen.

Voor wie?

De Prijs wordt toegekend aan Afrikanen of aan organisaties die opgericht zijn en geleid door Afrikanen. Naast een geldprijs van 200.000 euro biedt de prijs de winnaars de unieke gelegenheid om hun zichtbaarheid te vergroten en om hun zaak te propageren voor een internationaal publiek.

De Koning Boudewijnstichting stelt ook een instructievideoExterne link tot uw beschikking. Als u evenwel niet zo vertrouwd bent met computers is het ook mogelijk de Stichting te contacteren op het nummer +32 (0)2/500 45 55 of via e-mail: proj@kbs-frb.be.

Klik hierExterne link om meer weten over de Koning Boudewijnprijs voor Ontwikkeling in Afrika.
Om meer over de vorige laureaten te weten, klik hierExterne link.

Over de Koning Boudewijnstichting

De Koning Boudewijnstichting ondersteunt projecten en burgers die zich voor de ontwikkeling van een betere maatschappij willen inzetten. We zijn op zoek naar duurzame manieren om gerechtigheid, democratie en respect voor diversiteit te bewerkstelligen.

Klik hierExterne link om meer te weten.