Update: strooien en afsluiting wegen


donderdag 7 januari 2016

De gemeente blijft strooien met prioriteit voor doorgaande routes. De Nieuwe Dijk bij Exloo is inmiddels weer toegankelijk voor verkeer. Dit geldt nog niet voor het fietspad langs het Zuiderdiep in Drouwenermond.

logo Borger-Odoorn Klik om te vergroten

Sinds afgelopen zondag strooien zeven voertuigen twee keer per dag op de doorgaande routes in de gemeente Borger-Odoorn (onder andere de busroutes). Ook de doorgaande fietsroutes worden waar mogelijk snel aangepakt.

Prioriteit

Omdat er momenteel sprake is van extreme ijzel kan het meer tijd kosten om de doorgaande routes berijdbaar te krijgen. Deze routes hebben prioriteit. Zodra hier gestrooid is, komen specifieke strooilocaties in beeld. Het gaat dan om plekken waar veel ouderen wonen (bijvoorbeeld
bejaardenhuizen), toegangswegen naar scholen, belangrijke en drukke wegen die woonwijken ontsluiten en de omgeving van openbare voorzieningen (apotheken, dorpshuizen en dergelijke). Overal strooien is niet mogelijk, we kunnen dan ook niet garanderen dat de strooiroutes in alle gevallen
goed begaanbaar zijn. Met name op wegen met weinig verkeer heeft het strooien van zout vaak niet het gewenste effect.

Nieuwe Dijk weer open; fietspad Zuiderdiep nog afgesloten

De Nieuwe Dijk bij Exloo was in verband met de gevaarlijke situatie door gladheid afgesloten. Deze is inmiddels weer toegankelijk voor verkeer. Dat geldt nog niet voor het fietspad langs het Zuiderdiep in Drouwenermond. Fietsers moeten daar over de rijbaan.

Nieuwsberichten