Organisatie verplaatst Interland naar Sportpaleis Alkmaar

Apeldoorn, 9 november 2015

PERSBERICHT

Organisatie verplaatst Interland naar Sportpaleis Alkmaar

De wielerbaan van Omnisport Apeldoorn mag momenteel dan niet beschikbaar zijn voor de baanrenners: Wielervereniging de Adelaar en Libéma Profcycling laten zich niet uit het veld slaan en slaan daarom de handen ineen om ook dit baanseizoen één van de belangrijkste internationale baanmeetings van het jaar voor Junioren te laten doorgaan. Het strijdtoneel zal deze keer niet de piste van Omnisport Apeldoorn zijn, maar de wielerbaan van Sportpaleis Alkmaar. De Interland zal in 2016 plaatsvinden op 9 en 10 januari.

Wereldtoppers

Wielervereniging de Adelaar was in 2009 de initiatiefnemer van de Junioreninterland. Vanaf 2011 werd de Interland een gezamenlijke organisatie van de Adelaar met Libéma Profcycling. Dit toernooi is in de afgelopen jaren een uitstekend krachtmeting gebleken voor de internationale juniorentop. Inmiddels hebben verschillende deelnemers aan vorige edities zelfs aansluiting weten te vinden met de wereldtop. De Eerbeekse Elis Ligtlee is daar natuurlijk een mooi voorbeeld van als meervoudig Europees Kampioene bij de Elite dames. Bij de eerste editie in 2009 was zelfs de inmiddels meervoudig Olympisch -, Europees – en Wereldkampioene Laura Trott van de partij. Een andere Engelse wereldtopper, Victoria Williamson, was in de afgelopen jaren ook één van de uitblinksters bij de Interland. Verder waren de huidige Belgische wielerprofs Jasper de Buyst en Otto Vergaerde eerder bij dit toernooi actief. Maar ook de renner van het BMC Racing Team, Rick Zabel, liet op de piste van Omnisport Apeldoorn, onder toeziend oog van zijn vader Erik Zabel, als junior al zien over een groot talent te beschikken.

Internationaal deelnemersveld

Ondanks dat de organisatie nog maar pas heeft besloten de Interland ook dit baanseizoen te organiseren heeft een groot aantal landen de deelname reeds toegezegd. Zo zullen in januari sowieso Denemarken, Oostenrijk, Engeland, Schotland, Wales, België, Tsjechië, Duitsland en natuurlijk Nederland aan de start verschijnen. Eén van de toonaangevende baanlanden, Engeland, heeft zelfs aangegeven met een selectie van 24 renners naar het Sportpaleis in Alkmaar af te reizen!

Programma

Het wedstrijdprogramma is nog niet exact bekend, maar de volgende onderdelen zullen in ieder geval

aan bod komen: sprint, keirin, teamsprint, dernyrace, puntenkoers, ploegenachtervolging, individuele achtervolging, scratch en koppelkoers.

Meer informatie is binnenkort te vinden op www.adelaar.org en www.libemaprofcycling.nl.