Andijk herdenkt heldendaden
Op 13 januari 1916 voorkomt een groep inwoners uit Andijk een doorbraak van de zeedijk. Was de dijk bezweken, dan was een groot deel van Westfriesland onder water gelopen. Een moment om een eeuw later bij stil te staan. En dat gaat gebeuren; stichting DeBuurtOp Andijk, het Poldermuseum in
Andijk en gemeente Medemblik organiseren allerlei activiteiten.
Honderd jaar geleden; Andijkers voorkomen overstromingOp 13 januari 2016 is er om 19.00 uur op het plein naast het museum een gratis theatervoorstelling. Scholieren en dorpsbewoners gaan met beeld en geluid terug naar de angstige momenten die de bewoners van Andijk en omringende dorpen hebben
beleefd. Op dezelfde avond wordt ook een monument onthuld, als blijvende herinnering aan de heldendaden van de Andijkers.
Expositie
Na afloop wordt in het Poldermuseum voor genodigden de expositie geopend over dijk- en waterbeheer. Vanaf 17 januari kan iedereen deze tentoonstelling bekijken. In het museum is ook het vernieuwde boek "De bange januarinacht" van Peter Ruitenberg verkrijgbaar.
100 jaar droge voeten
Op 25 juni vieren we dat we al 100 jaar droge voeten hebben. Met een verrassende markt, muziekoptredens en theatervoorstellingen. Ook is er een route op de dijk waar bezoekers kunnen zien wat er allemaal is gebeurd en welke ontwikkelingen op gebied van dijk- en waterbeheer er nu zijn.