Kennisgeving Ontwerp-Inpassingsplan en Ontwerpbesluit hogere waarden
10 december 2015 - Nieuwsartikel
Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben bij besluit van 1 december 2015 het Ontwerp Provinciaal Inpassingsplan (PIP) HOV in 't Gooi voor de tracedelen in Laren en Hilversum en het Ontwerpbesluit hogere waarden (Wet geluidhinder) vrijgegeven voor de terinzagelegging.
Het ontwerp PIP en het Ontwerpbesluit hogere waarden liggen op grond van afdeling 3:4 Algemene wet bestuursrecht en art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening van vrijdag 11 december 2015 tot en met donderdag 21 januari 2016 voor een ieder ter inzage.
Ontwerp PIP HOV in `t Gooi
Het ontwerp PIP heeft betrekking op de projectonderdelen in Hilversum en Laren. Met het inpassingsplan wordt de aanleg van de HOV-busverbinding op grondgebied van de gemeenten Laren en Hilversum ruimtelijk mogelijk gemaakt. Onderdeel van het project, en daarmee ook van het inpassingsplan, is
het verleggen van de Weg over Anna's Hoeve. De gronden waar het besluit betrekking op heeft, zijn gelegen binnen het plangebied dat is aangegeven op onderstaande kaart. Het gebied loopt in de gemeente Laren ter hoogte van de A27/Anna's Hoeve, langs het spoor, kruist de Oosterengweg en loopt
via het Wandelpad en langs Entrada naar het NS-station in de gemeente Hilversum.
PIP HOV 't Gooi
Compensatie van natuur vindt plaats ter hoogte van Crailo. Het gebied krijgt via het PIP de bestemming natuur en wordt toegevoegd aan Natuurnetwerk Nederland.
Het HOV-trace in Eemnes is opgenomen in bestemmingsplan Buitenrand van de gemeente Eemnes en valt daarom buiten dit inpassingsplan.
Ontwerp besluit hogere waarden (Wet geluidhinder) HOV in `t Gooi
Bij de vaststelling van het PIP dient de Wet geluidhinder in acht te worden genomen. Er is daarom onderzoek gedaan naar de geluidbelasting op geluidgevoelige bestemmingen. Uit dit onderzoek blijkt dat op een aantal adressen sprake is van een overschrijding van de voorkeursgrenswaarde uit de
Wet geluidhinder. Het college van burgemeester en wethouders van Hilversum is bevoegd gezag voor een aantal adressen en informeren belanghebbenden hierover per brief en een aparte advertentie. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland zijn van plan hogere waarden vast te stellen voor de
Oosterengweg 65 te Hilversum (49 decibel). Deze belanghebbenden zijn inmiddels persoonlijk geinformeerd.
U kunt de ontwerpbesluiten inzien
Het ontwerp PIP en het ontwerpbesluit hogere waarden liggen, inclusief bijbehorende stukken, vanaf vrijdag 11 december 2015 tot en met donderdag 21 januari 2016 ter inzage:
* Bij het Noord-Hollands Archief van de Provincie Noord-Holland, Kleine Houtweg 18 te Haarlem. Uitsluitend op afspraak via nummer 023-514 4440.
* Op het projectbureau HOV in het Gooi, Stationsplein 1-3 te Hilversum. Uitsluitend op afspraak via nummer 023 514 46 35.
* Bij de gemeente Hilversum, in de Burgerleeskamer/Balie 14 in het Stadskantoor, Oude Enghweg 23. Het Stadskantoor is iedere werkdag geopend tussen 08.30 en 17.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 en 19.30 uur.
* Bij de balie Vergunningen in het kantoor van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5 te Eemnes. Uitsluitend op afspraak via nummer 14 035.
Let op: U moet alleen 14 035 bellen, dus zonder 035 of 53 ervoor.
* Vanaf vrijdag 11 december 2015 tot en met donderdag 21 januari 2016 zijn de stukken ook digitaal in te zien op:
www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.9927.IPHOVGOOI201402-ON01)
www.hilversum.nl/Inwoners/Nieuwspagina/Burgerleeskamer
Inloopbijeenkomsten
Op donderdag 7 januari en woensdag 13 januari 2016 worden inloopbijeenkomsten georganiseerd over het Ontwerp PIP en het Ontwerpbesluit hogere waarden. De bijeenkomsten worden gehouden:
* Donderdag 7 januari (17.00 tot 21.00 uur)
Wijkcentrum Riebeeck, Van Riebeeckweg 50 in Hilversum
* Woensdag 13 januari (17.00 tot 21.00 uur)
Wijkcentrum St. Joseph, Minckelersstraat 71 in Hilversum
De avonden worden ook aangekondigd via de huis-aan-huisbladen. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen, zowel over de plannen van het project HOV in 't Gooi, als over het formele verloop van de procedures en de mogelijkheden om een zienswijze in te dienen.
Hoe kunt u reageren?
Iedereen kan tot en met donderdag 21 januari 2016 een zienswijze naar voren brengen over het Ontwerp PIP HOV in 't Gooi. Over het bij het Ontwerp PIP horende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere geluidswaarden kan alleen door belanghebbenden een zienswijze kenbaar worden gemaakt. In uw
zienswijze moet u aangeven waarom u het niet eens bent met het ontwerpbesluit. Geef het duidelijk aan als u een ontvangstbevestiging wilt of als u niet wilt dat uw naam en adres bekend worden.
Een schriftelijke zienswijze kunt u uitsluitend als volgt indienen:
* Voor het ontwerp PIP kunt u een schriftelijke zienswijze indienen bij Provinciale Staten van Noord-Holland, t.a.v. dhr. G. Pieters, Postbus 3007, 2001 DA Haarlem. Onder vermelding van `Zaaknummer 653972: Zienswijze ontwerp PIP HOV in 't Gooi' .
* Over het bij het ontwerp PIP behorende ontwerpbesluit hogere geluidswaarden kunnen belanghebbenden een schriftelijke zienswijze indienen bij Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, Sector IBT, t.a.v. dhr. P. Piepers, Postbus 3007, 2001 DA Haarlem. Onder vermelding van `Zaaknummer 559949:
Zienswijze ontwerpbesluit hogere waarden HOV in 't Gooi'.
U kunt er ook voor kiezen uw zienswijze mondeling te geven. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt. Voor meer informatie over de procedure kunt u contact opnemen met de heer G. Pieters, via 023 514 46 35.
Wat gebeurt er daarna?
De zienswijzen worden betrokken bij de vaststelling van het Inpassingsplan HOV in 't Gooi en de bij het inpassingsplan behorende hogere geluidswaarden. Dit zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2016 gebeuren. In een Nota van Beantwoording wordt toegelicht in hoeverre de zienswijzen
aanleiding hebben gegeven tot wijziging ten opzichte van de ontwerpbesluiten.
Na vaststelling van het PIP door Provinciale Staten zal het besluit tot vaststelling van het PIP, alsmede de bijbehorende stukken, voor een termijn van zes weken ter inzage gelegd worden. Dit besluit zal via dezelfde media bekend gemaakt worden als het besluit over het ontwerp PIP.
Tegen dit definitieve besluit kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht op het Ontwerp PIP. Wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze kenbaar te hebben
gemaakt, kan eveneens beroep instellen.
Crisis- en Herstelwet
Op het PIP is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dat betekent onder meer dat bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die procedure is aan de orde na de vaststelling van het PIP. De CHW is te
raadplegen op www.wetten.overheid.nl.
Hoogwaardig Openbaar Vervoer in 't Gooi
De wegen in 't Gooi raken vol. Als er nu niet nagedacht wordt over de bereikbaarheid van 't Gooi in de toekomst, dan slibt het wegennetwerk steeds verder dicht. Daarom investeert de provincie Noord-Holland, samen met de gemeenten Huizen, Eemnes, Laren en Hilversum in openbaar vervoer. Zo wordt
gezorgd voor een betrouwbare verbinding tussen mensen en plekken. Het aanleggen van een vrijliggende busbaan is daarbij niet het hogere einddoel. De HOV-baan zorgt er juist voor dat de R-NET bussen vaak, op tijd en filevrij kunnen blijven rijden. Ook het overige verkeer in 't Gooi profiteert,
want er komt meer ruimte voor automobilisten en fietsers. En als de schop dan toch de grond in gaat, ontstaan er meteen mogelijkheden een aantal andere zaken aan te pakken, zoals het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid en versterking van de natuur.
Meer informatie
Kijk voor meer informatie over HOV in 't Gooi op deze website.
Downloads
* Ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid (pdf - 76,04 kb)
* Ontwerpbesluit HOV in 't Gooi - toelichting (pdf - 33,86 mb)
* Ontwerpbesluit HOV in 't Gooi - regels (pdf - 362,09 kb)
* Ontwerpbesluit HOV in 't Gooi - verbeelding (pdf - 1,62 mb)
* Bijlage 1 Vervoerwaarde (pdf - 1,46 mb)
* Bijlage 2 Verkeersgegevens (pdf - 587,23 kb)
* Bijlage 3 Akoestisch onderzoek (pdf - 83 mb)
* Bijlage 4 Luchtkwaliteit (pdf - 9,88 mb)
* Bijlage 5 Ecologische effectbepaling (pdf - 9,1 mb)
* Bijlage 6 Mitigatieplan (pdf - 4,97 mb)
* Bijlage 7 Watertoets (pdf - 9,21 mb)
* Bijlage 8 Vooronderzoek bodem (pdf - 21,67 mb)
* Bijlage 9 Archeologisch bureauonderzoek (pdf - 10,12 mb)
* Bijlage 10 Archeologisch inventariserend veldonderzoek (pdf - 46,96 mb)
* Bijlage 11 Cultuurhistorie en landschappelijke verkenning (pdf - 13,57 mb)
* Bijlage 12 Bomeninventarisatie (pdf - 260,69 kb)
* Bijlage 13 Vormvrije mer beoordeling (pdf - 2,66 mb)
* Bijlage 14 Commentaarnota vooroverleg (pdf - 309,49 kb)
* Bijlage 15 Notitie Venetapark (pdf - 646,37 kb)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tweet
Deel