Onderwijs en onderzoek aan de universiteiten; hoe houden we ze bij elkaar?
Onderwijs en onderzoek aan de universiteiten; hoe houden we ze bij elkaar?
08 dec 2015 18.00 - 20.00
Debat
Een van de prangende thema's in het debat over de neoliberale universiteit betreft de verhouding tussen onderzoek en onderwijs. ReThink UvA stelt een urgente en fundamentele transformatie voor van de huidige situatie met betrekking tot onderwijs en onderzoek, uiteengezet in twee `position papers'.
Tijdens dit debat in het Maagdenhuis zullen deze twee `position papers' kort door een panel worden becommentarieerd om de grootste problemen voor het voetlicht te brengen en mogelijke oplossingen aan te dragen. Deze introductie wordt gevolgd door een open debat over de academische professie en haar toekomst.
ReThink UvA wil hierbij alle individuele medewerkers en studenten van de UvA uitnodigen, maar ook vertegenwoordigers van de verschillende organen (onderzoeksgroepen, colleges, graduate schools, afdelingen, etc.). Deelt u de zorgen die geuit worden? Welke onderwerpen ontbreken? Welke stappen kunnen genomen worden die de combinatie van onderwijs en onderzoek productief en aantrekkelijk kunnen maken?
Sprekers
* Janneke Wesseling. Zij is kunstcriticus bij NRC Handelsblad, Lector Kunst Theorie en Praktijk aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, en co-directeur PhDArts, Academie der Kunsten van Universiteit Leiden.
Panelleden
* Markus Stauff. Hij is UD en BA-opleidingsdirecteur, Departement Mediastudies aan de Universiteit van Amsterdam.
* Sicco de Knecht. HIj is promovendus Neurowetenschappen, Swammerdam Institute for Life Sciences aan de Universiteit van Amsterdam.
* Marc de Wilde. Hij is hoogleraar in de Algemene Rechtsleer en directeur van het Paul Scholten Centre for Jurisprudence aan de Universiteit van Amsterdam.
* Pim Klaassen. Hij is postdoctoraal onderzoeker en Docent wetenschapsfilosofie, Athena Instituut voor onderzoek naar communicatie en innovatie in de gezondheids- en levenswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
Onder voorbehoud
* Annelies Moors. Zij is hoogleraar Hedendaagse Moslimsamenlevingen en directeur onderzoeksgroep "Muslim Cultural Politics", Amsterdam Institute for Social Science Research aan de Universiteit van Amsterdam.
* Chris Lorenz. Hij is hoogleraar Historische Cultuur van Duitsland aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
Locatie - Hal Maagdenhuis
* Maagdenhuis
Spui 21 | 1012 WX Amsterdam
+31 (0)20 525 2704
* Lees de 'position papers'
Gepubliceerd door Universiteit van Amsterdam