Sundio winnaar Leerbedrijf van het jaar 2015

Sundio winnaar Leerbedrijf van het jaar 2015

Voor de reissector werd gisteravond de prijs uitgereikt voor het beste leerbedrijf van het jaar. Winnaar werd touroperator Sundio Group.

Elf bedrijven kregen een nominatie. Daaruit zijn drie bedrijven gekozen die door een professionele auditor werden bezocht. De namen van deze top drie: All Over Tours, Diogenes Reizen en Sundio Group. Een vakjury, met vertegenwoordigers vanuit het beroepsonderwijsveld (mbo/hbo), de reisbranche en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), bogen zich over de bevindingen.

Sundio unaniem winnaar

De jury is zich ervan bewust dat het vergelijken van deze drie leerbedrijven heel lastig is, mede gelet op de verschillen in omvang van de bedrijven. Hier is rekening mee gehouden bij de afweging. Er is een bedrijf waarvan de jury unaniem vindt dat zij de titel *Leerbedrijf van het Jaar* verdienen. Sundio is de overtuigende winnaar. *De inspanningen die het leerbedrijf verricht voor de sector, alsmede hun goed gestructureerde en professionele aanpak, hun duidelijke visie op het opleiden van medewerkers en stagiairs en hun vele contacten met het beroepsonderwijs hebben de doorslag gegeven,* meldt de jury.

Wat maakt Sundio sterk als leerbedrijf?

De jury antwoordt: "Sundio Group heeft een duidelijke visie en een concreet plan van aanpak voor het opleiden en inwerken van (nieuwe) medewerkers en stagiairs. De stagebegeleiders begeleiden de stagiairs op professionele wijze met veel enthousiasme en betrokkenheid. Dit blijkt niet alleen uit het stellen van concrete doelstellingen, maar ook uit een originele manier van werving van stagiairs (speed-dating) en de persoonlijke aandacht tijdens de stageperiode. De medewerkers en stagiairs worden al snel vrijgelaten in hun taken en krijgen voldoende verantwoordelijkheid om zich te kunnen bewijzen en te ontwikkelen. Regelmatig werken zij aan de ontwikkeling van de medewerkers d.m.v. training, coaching en E-learning. Men heeft veel contacten met het beroepsonderwijs en neemt daarin veel verantwoordelijkheid, ook landelijk."

Kerncriteria waar de jury in 2015 over oordeelde voor het reisbedrijf van het jaar:

1 Heeft de organisatie een sterke, heldere visie op het opleiden van medewerkers en stagiairs?

2 Heeft de organisatie een goed opleidingsklimaat voor medewerkers en stagiairs?

3 Heeft de organisatie goede contacten met het beroepsonderwijs en neemt het bedrijf deel aan brancheactiviteiten t.b.v. het beroepsonderwijs.