Vrije kavels toegewezen in de Broeckgouw


Op dinsdag 13 oktober jongstleden is de keuzeavond voor deze nieuwe vrije kavels georganiseerd in de AMVO. Na een korte uitleg en lotingsprocedure door de notaris, hebben alle 8 aanwezige kandidaten kunnen kiezen voor een kavel. 6 kavels voor een vrijstaande woning en 2 kavels voor een
twee-onder-een-kapwoning zijn daarmee toegewezen. Binnenkort starten de kopers met de ontwikkeling van hun eigen droomhuis.

De laatste vrije kavels zijn eerder in 2015 verkocht; aan de westrand langs het natuurpark en in fase 4. Inmiddels zijn de kopers daar gestart met de bouw van hun eigen woning. De gemeente Edam-Volendam heeft daardoor nu nieuwe kavels aan de noordrand, grenzend aan de historische dijkzone,
beschikbaar kunnen stellen voor vrijstaande- of twee-onder-een-kapwoningen.

In een bouwstrook aan de noordzijde van fase 7&8, die loopt vanaf het natuurpark ter hoogte van het sluisje van Edam tot aan de centrale watergang, wordt plek geboden aan luxe kavels. Als koper kies je daarin, vanaf een minimale maat, zelf de kavelbreedte.

Planning

In de exploitatie van de Broeckgouw is rekening gehouden met een gefaseerde uitgifte van deze kavels in een periode van 3 jaar. Met het resultaat van 13 oktober kan dan ook gesproken worden van een `vliegende start' van de verkoop.

Met het verkoopresultaat van deze 8 kavels en de grote interesse die blijkt voor de woningen die 22 september op de bouwmarkt gepresenteerd zijn, ziet de gemeente de ontwikkelingen in de Broeckgouw met het volste vertrouwen tegemoet.

De gemeente Edam-Volendam biedt de kavels, die na de keuzeavond nog beschikbaar zijn, nu conform het verkoopbeleid in vrije verkoop aan. De kavels op deze prachtige locatie zijn maar liefst ruim 30 meter diep en liggen met de tuinzijde aan de groene zone met zicht naar de historische dijk. Aan
de voorzijde zijn de kavels gelegen aan de stijlvolle Ringlaan. Meer informatie is beschikbaar bij het projectbureau de Broeckgouw of hier te bekijken.