Verslag van de Raad


Op 15 oktober heeft de gemeenteraad vergaderd. U kunt het volledige verslag vinden op http://lingewaal.raadsinformatie.nl. De raad heeft de volgende besluiten genomen.

Nota reserves en voorzieningen 2015

De raad besluit unaniem deze nota vast te stellen.

Garantstelling Woon- en zorgcentrum Avondlicht

De raad besluit unaniem in te stemmen met een garantstelling aan Woon- en zorgcentrum Avondlicht onder de voorwaarden dat het Waarborgfonds van Zorginstellingen voor 40 tot 60% garant staat.

Vaststelling bestemmingsplan `Landscheiding 1' te Vuren

De gemeenteraad besluit unaniem het bestemmingsplan "Landscheiding 1" te Vuren met als digitaal planidentificatienummer NL.IMRO.0733.BpVrnLandsch1-VA01 vast te stellen en geen exploitatieplan vast te stellen.

Meerjarenbeleidsplan Participatiewet 2016-2020 regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden

De gemeenteraad besluit unaniem dit plan vast te stellen en in te stemmen met de brief aan het bestuur van de Regionale Sociale Dienst Alblasserwaard/Vijfheerenlanden en de Avelingen Groep.

Evaluatie Samen aan de Slag en de toekomst

De raad besluit unaniem kennis te nemen van deze evaluatie. Ook besluit de raad Samen aan de slag vanaf 2016 structureel te borgen en spreekt de voorkeur uit voor voortzetting en verbreding. De uitvoering wordt onder voorwaarden vanaf 2016 ondergebracht bij WelzijnLingewaal.

Evaluatie beleidsnota kinderarmoede

De raad besluit unaniem in te stemmen met deze evaluatie. De raad stemt ook in met het voorstel om een gewijzigd besluit te nemen over de kledingvouchers en het jaarlijks begrote budget van EUR 9.000 toe te voegen aan het armoedebeleid.

Evaluatie bibliotheekwerk Lingewaal en huisvestingskosten Herwijnen

De heer A. van Krieken geeft aan bij dit agendapunt niet te kunnen deelnemen aan de beraadslagingen en de eventuele stemming. De raad besluit unaniem kennis te nemen van het evaluatiedocument Bibliotheekwerk Lingewaal 2015. Het tweede voorgestelde beslispunt (Het college opdracht te geven om
een budgettair neutrale oplossing uit te werken voor bibliotheekwerk in de kern Herwijnen) wordt unaniem geschrapt: er wordt vanuit gegaan dat een en ander mogelijk wordt teruggelegd in de raad als eventuele alternatieven zijn onderzocht.

Jaarverslag welstandsbeleid 2014

De raad besluit unaniem kennis te nemen van dit jaarverslag.