Inspectie voormalige Carolusschool


De afgelopen weken zijn de oproepen vanuit het Rijk aan gemeenten om intensief te zoeken naar mogelijke crisis/noodopvang toegenomen. Eind september heeft de Helmondse gemeenteraad haar zorgen geuit ten aanzien van de opvang en stroom van vluchtelingen in Europa en Nederland. Alhoewel er nog
geen besluit is genomen, wilden burgemeester en wethouders de omwonenden van de voormalige Carolusschool kort bijpraten.

Die locatie is immers eigendom van de gemeente. Daarom zal het college van burgemeester en wethouders het COA (Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers) verzoeken om deze locatie te inspecteren. Dan wordt duidelijk of de voormalige school ueberhaupt geschikt te maken is voor noodopvang. De
resultaten van deze zogenaamde schouw worden binnen enkele weken verwacht. Op dat moment zullen burgemeester en wethouders zowel de gemeenteraad als bewoners opnieuw informeren.

Raadsinformatiebrief vervolgaanpak opvang vluchtelingen

Meer informatie kunt u lezen in de onderstaande raadsinformatiebrief, die op maandag 19 oktober naar de raadsleden is gestuurd.

* Raadsinformatiebrief vervolgaanpak opvang vluchtelingen (pdf)