Weekendafsluiting N271 tussen Bergen en Heijen van vrijdag 16 tot maandag 19 oktober

In opdracht van Provincie Limburg voert aannemer KWS Infra bv onderhouds-werkzaamheden uit aan de Provinciale weg N271 tussen Bergen en Heijen. In het weekend van vrijdag 16 oktober, 19:00 uur tot en met maandag 19 oktober, 6:00 uur wordt de asfaltdeklaag vernieuwd, markering aangebracht en de bermen afgewerkt. Daarvoor wordt de N271 tussen Bergen en industrieterrein 'De Grens' in Heijen in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Het fietspad langs de N271 is normaal begaanbaar voor (brom)fietsverkeer tussen Bergen en Heijen.

Omleidingsroutes

Tijdens deze weekendafsluiting wordt het verkeer omgeleid (zie bijgevoegd kaartje). Ook de dienstregeling van lijndienst 83 van Veolia wordt aangepast. Aangezien enkele bushaltes niet te bereiken zijn, worden er tijdelijke bushaltes geplaatst in Afferden ter hoogte van de Veerweg.

Reconstructie (brom)fietspaden N271 Bergen - Heijen

Deze werkzaamheden maken onderdeel uit van het reconstructie van de (brom)fietspaden langs de N271 tussen Bergen en Heijen. Hiermee wil de Provincie Limburg de veiligheid en oversteekbaarheid voor met name (brom)fietsverkeer langs de N271 verbeteren. De fietspaden langs de N271 voldoen niet meer aan de huidige richtlijnen en zijn bovendien aan onderhoud toe. Ook de oversteekbaarheid van de weg laat te wensen over en levert verkeersonveilige situaties op. Daarnaast wordt de hoofdrijbaan voorzien van een nieuwe asfalt-toplaag. De werkzaamheden worden uitgevoerd door KWS Infra bv en zijn naar verwachting eind 2015 afgerond.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de reconstructiewerkzaamheden op http://www.n271afferden.nl/. www.limburg.nl/infraprojecten of www.facebook.com/N271afferden.