What’s Appening? - een ijzersterk programma tegen digitaal pesten


ROTTERDAM, 20151013 -- Pesten is een probleem van alle tijden, digitaal pesten het probleem van deze tijd. Woensdag 7 oktober 2015 was de première van What's Appening?, een krachtig programma voor scholen tegen digitaal pesten van Stichting Safe School uit Rotterdam dat in samenwerking met Marieke Dijkers, schrijfster van het gelijknamige boek, tot stand is gekomen. 70 onderwijsprofessionals werden getrakteerd op de voorstelling en maakten kennis met alle facetten van het programma én het boek, dat die dag voor het eerst gepresenteerd werd. Locatie van dit unieke evenement was het Twents Carmel College in Denekamp.

What’s Appening programma

Samen met schrijfster Marieke Dijkers heeft de Rotterdamse Stichting Safe School een uniek en krachtig programma neergezet. What’s Appening? daagt leerlingen op een eigentijdse manier uit om naar hun eigen online gedrag te kijken en maakt onderwerpen als digitaal pesten en social mediagebruik bespreekbaar. Het programma bestaat uit diverse onderdelen, die samen een sterke eenheid vormen. Ze kunnen echter ook los van elkaar worden ingezet.
  • Jeugdboek What’s Appening?, geschreven door docente Marieke Dijkers
  • Het 1-daags schoolprogramma van de Stichting Safe School met de voorstelling What’s Appening?, de Safe Talk, creatieve workshops en de Safe Goodbye.
  • Lesmateriaal is geschreven door Marieke Dijkers en maakt onderwerpen als digitaal pesten en social mediagebruik in de klas bespreekbaar.
Digitaal pesten

Digitaal pesten, een actueler thema is er in de wereld van de moderne tiener nauwelijks te vinden. Telkens weer duiken er nieuwe situaties op. Als volwassenen willen we onze kinderen beschermen en begeleiden. We willen ze helpen, om zowel offline als online sterk in hun schoenen te staan, maar hoe pakken we dat aan? Stichting Safe School geeft met haar programma een ingang voor scholen om dit bespreekbaar te maken.

Informatie over dit bijzondere programma? Kijk op de website www.stichtingsafeschool.nl of neem contact op via info@stichtingsafeschool.nl