Uitgeverij KLIN presenteert roman 'Wraak' van Anđelko Vuletić


Aangrijpend verhaal over de laatste daad van een oude man die zijn bestaan alsnog zin wil geven. Boekpresentatie is vrijdag 6 november om 17 uur in Pegasus uitgeverij en boekhandel, Singel 367 in Amsterdam.

AMSTERDAM, 20151013 -- Een verrassende roman waarin schrijver en dichter Anđelko Vuletić het fenomeen wraak exploreert. Het universele conflict tussen menselijke driften en Bijbelse geboden staat centraal. De sfeer wisselt van opgewekt tot benauwend. De stijl is speels en dichterlijk, de ondertoon plechtig. Het boek is te verkrijgen bij de uitgever www.kl-in.eu en bij de betere boekhandel. Prijs: € 18,50, paperback, 192 pagina’s ISBN: 978-94-92160-04-1

Het verhaal speelt zich af in Sarajevo, tijdens de belegering in winter 1994. Een groepje bejaarde ex-gevangenen besluit om zich te gaan wreken op hun voormalige folteraar. Ze hebben niet veel tijd, de omstandigheden zijn ze niet gunstig gezind en regelmatig twijfelen ze over gerechtigheid en zin van wraak. Desondanks zetten zij door. Het einde is allerminst voorspelbaar.

Klik hier voor een leesfragment.

Schrijver en dichter Anđelko Vuletić (1933) is geboren in het bergdorpje Ravno, Bosnië en Hercegovina. Als student filosofie werd hij in toenmalig Joegoslavië veroordeeld tot een gevangenisstraf wegens antisocialistische opvattingen. Aansluitend trok Vuletić rond door het land en publiceerde gedichten, romans en drama’s, veelal anoniem. Zijn gedichten zijn vertaald naar het Frans, Engels, Duits, Italiaans en vele andere talen. Hij heeft meerdere literaire prijzen gewonnen in Bosnië en Hercegovina en in Kroatië. Sinds 1993 woont hij in Zagreb. Meer over Vuletić en zijn roman Wraak is hier te vinden. Lees hier over een korte ontmoeting met de bejaarde dichter.

Wraak is zijn achtste roman, tevens de eerste vertaling uit zijn oeuvre naar het Nederlands.

Sanja Kregar vertaalt moderne Kroatische literatuur en geeft deze uit in Nederland.


Uitgeverij KLIN (Kroatische Literatuur In Nederland) is gespecialiseerd in vertalingen uit de moderne Kroatische literatuur.