Juridisch platform JouwAdvocaat.nl vandaag gelanceerd

dinsdag 13 oktober 2015 12:30 Binnenland

Dit is een origineel bericht van JouwAdvocaat.nl

Heerhugowaard, 13 oktober 2015 - Omdat antwoorden op juridische vragen steeds vaker op internet worden gezocht, is er een landelijk platform voor opgericht dat vandaag wordt gelanceerd.

Op de website JouwAdvocaat.nl vindt iedereen gratis algemene informatie op allerlei rechtsgebieden. De website is bedoeld voor particulieren en voor ondernemers die regelmatig tegen juridische problemen aan lopen. Op deze website staat veel informatie, in duidelijke taal, zodat men meer te weten kan komen over juridische kwesties.

Gespecialiseerde advocaten

De drempel is vaak hoog om met een juridische vraag een advocatenkantoor binnen te stappen. JouwAdvocaat.nl maakt het makkelijk: zelfs anoniem kan men per e-mail eenvoudig en snel een vraag stellen. Dat gebeurt vertrouwelijk. Vragen van bezoekers zijn op de website niet zichtbaar voor anderen. Tegen betaling is er een mogelijkheid om extra snel antwoord te krijgen.

Inloopspreekuur

Het dichtstbijzijnde inloopspreekuur voor een gratis en vrijblijvend eerste gesprek met een advocaat is middels het invullen van een woonplaats op de website te raadplegen.

Voor advocaten

De website is een uitkomst voor advocaten: advocaten die deelnemen, hoeven niet op zoek te gaan naar nieuwe clienten. Door in te loggen kunnen advocaten binnen hun specialisatie vragen van particulieren en ondernemers uitkiezen om te beantwoorden. Die vragen worden vervolgens versleuteld gezonden aan de advocaat, en zijn door niemand behalve de advocaat in te zien. Ook JouwAdvocaat.nl kan de vraag niet lezen. Zodoende is vertrouwelijkheid gewaarborgd. Ook kunnen advocaten eenvoudig hun inloopspreekuur extra bekendheid geven, door het op JouwAdvocaat.nl te vermelden. De aanmelding als advocaat verloopt heel eenvoudig. Advocaten kunnen na een eerste abonnementsperiode van drie maanden per maand opzeggen.

Ontwikkelingen

Het platform zal de komende weken verder worden gevuld met juridische informatie en voorbeeldbrieven. De regionale dekking zal toenemen, naarmate er meer advocaten deelnemen. Bovendien wordt de website met een aantal functies uitgebreid.

Op het landelijke platform vinden rechtzoekende particulieren/ondernemers en advocaten elkaar.