Transformatie leegstaand kantoorpand Beekhove

13-10-2015

Op 7 oktober jl. hebben de Alliantie en de ontwikkelingscombinatie R.I. de Vries & Partners/Zegers Bouw definitief overeenstemming bereikt over de transformatie van het leegstaande kantoorgebouw "Beekhove" gelegen aan de Stadsring.

Dit plan is mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van de gemeente Amersfoort en de Provincie Utrecht. Bij deze transformatie snijdt het mes aan twee kanten. De structurele leegstand van kantoorgebouwen in Amersfoort wordt verminderd en er wordt woonruimte gecreeerd voor werkende jongeren. Daar is op dit moment een groot tekort aan. Zowel voor de gemeente Amersfoort als de Provincie zijn dit twee speerpunten.

Projectontwikkelaar Rob de Vries geeft aan dat met name door de ligging, direct tegen het oude stadscentrum aan, de verwachting is dat de appartementen populair zullen zijn onder de doelgroep werkende jongeren. "De appartementen varieren in oppervlak tussen de 40 en 50 m2. Allen met een woonkamer/keuken, badkamer, slaapkamer, toilet en buitenruimte. Het gaat om ca. 54 nieuwe wooneenheden die de Alliantie zal gaan verhuren."

Amersfoort is een aantrekkelijke stad voor jongeren en dat moet zo blijven. Daarvoor is passende huisvesting een voorwaarde. Het project is een mooi voorbeeld waar marktpartijen en overheden elkaar hebben gevonden en voortvarend hebben samengewerkt!