Burgemeester spreekt familie Tahiri aan op intimiderend gedrag

Burgemeester spreekt familie Tahiri aan op intimiderend gedrag

13 oktober 2015

Vandaag heeft burgemeester drs. A.A.M. Brok de familie Tahiri op gesprek geroepen. Deze familie veroorzaakt in het Lijnbaangebied al geruime tijd flinke overlast en leden van de familie worden verdacht van criminele activiteiten.

De burgemeester heeft al eerder laten weten dat hij hun overlast beu is. Ook het ondermijnende gedrag dat ze in de buurt laten zien, is niet acceptabel. Vanuit de strafrechtelijke aanpak, overlastaanpak en via reguliere kanalen van politie en Toezicht wordt de familie nu sinds enkele maanden aangesproken op hun gedrag. Eerder zijn er bij leden van de familie (vuur)wapens en drugs aangetroffen. Familieleden lijken steeds betrokken te zijn bij illegale activiteiten.

De burgemeester heeft in het gesprek aangegeven dat het gedrag niet meer getolereerd wordt en dat de familie voortdurend op alles aangesproken zal worden. "Via de broers heb ik de familie aangesproken. Daarbij is hun te verstaan gegeven dat ze hun gedrag moeten aanpassen en zich moeten gaan gedragen zoals andere burgers in Dordrecht dat doen. En anders maken wij hen het leven heel erg onplezierig. Gezien het gedrag tijdens het gesprek, heb ik overigens het idee dat men zich niet anders zal gaan gedragen. Dat is jammer, want ik wil dat hun onbeschaamde gedrag nu echt stopt."

De gehele familie Tahiri was voor het gesprek uitgenodigd. Uiteindelijk kwamen twee broers op gesprek. De rest had zich, op één zoon na, niet afgemeld.