NextGen Ventures investeert in mobiele persoonsalarmering van LiveSafe

dinsdag 13 oktober 2015 07:42 Binnenland

Dit is een origineel bericht van LiveSafe B.V.

De markt voor persoonsalarmering verandert. Niet alleen in Nederland, ook daarbuiten. Van vaste aansluitingen met ISDN en verouderde technologie, stappen steeds meer consumenten en (zorg)organisaties over op mobiele varianten met moderne technologie. LiveSafe is marktleider in dat nieuwe fenomeen 'mobiele alarmering' en maakte de afgelopen jaren een stormachtige groei door.

Investering voor verdere (inter)nationale groei.

Om die (inter)nationale groei in goede banen te leiden en in binnen- en buitenland de vleugels verder uit te slaan sluit LiveSafe B.V. deze maand een strategisch partnership met NextGen Ventures. Het investeringsfonds, dat is opgericht door Stichting Triade, Noaber Ventures, De Friesland Participatiefonds en Menzis, neemt in ruil voor haar kapitaalinjectie een strategisch minderheidsbelang in LiveSafe.

Strategisch partnership.

De investering is bijzonder. Nog niet eerder koos een in gezondheidszorg gespecialiseerd fonds voor een dergelijk partnership met een aanbieder van persoonsalarmering. Investment manager Peter Haasjes verklaart: "Het bijzondere van LiveSafe is de benadering vanuit dienstverlening. Uiteindelijk gaat de techniek razendsnel, maar is het voor alle partijen van belang om een 100% betrouwbare dienst te leveren. LiveSafe heeft dat feilloos door en wist zo al tientallen organisaties in binnen- en buitenland aan zich te binden". Over de toekomst is CEO Vincent Ruinaard erg positief: "We krijgen aanvragen uit alle uithoeken van de wereld, van Brazilie tot Zuid-Afrika, en mogen werken met de meest vooruitstrevende technische partners".

Over de details van deze samenwerking doen partijen verder geen uitspraak.

Over LiveSafe:

LiveSafe een van de pioniers in 'mobiele alarmering': draagbare alarmapparatuur voor thuis en onderweg. Het bedrijf werd in 2012 door Vincent Ruinaard opgericht en is inmiddels marktleider in haar segment. Het hoofdkantoor staat in Oostvoorne.

Over NextGen Ventures:

NextGen Ventures richt zich op de volgende generatie innovaties door de volgende generatie ondernemers. NextGen Ventures investeert in kennisintensieve ondernemingen die ervoor zorgen dat zorg betaalbaar en toegankelijk blijft en dat deze zorg tegelijkertijd op een hoog niveau geleverd wordt. Hierbij wordt, onder meer, geinvesteerd in oplossingen op het gebied van vitaliteit, zelfstandigheid en 'smart delivery'.