TTS Quality Logistics lanceert TransUrgent

dinsdag 13 oktober 2015 06:15 Binnenland

Dit is een origineel bericht van TransUrgent | Urgent & Express Transport

Onlangs heeft TTS Quality Logistics een nieuwe business unit gelanceerd, TransUrgent | Urgent & Express Transport. Zoals de naam al doet vermoeden richt TransUrgent zich specifiek op koerierswerk en sneltransport voornamelijk binnen Europa. De uitbreiding heeft eigenlijk op aanvraag van diverse opdrachtgevers vorm gekregen. De unieke belofte: de klant betaald het transport alleen "one-way" zal zorgen voor een ommekeer in de koerierswereld. Een besparing tot maar liefst 40% op de koerierskosten is realiseerbaar!

"Steeds vaker kregen we klantvragen voor spoedtransport door Europa. Vaak ging het om een nalevering dat onder grote tijdsdruk naar de eindbestemming gereden moest worden." Aldus Peter Waanders, Transport Manager bij TransUrgent. "De afgelopen jaren kwam dit zo vaak voor dat we een goed netwerk hebben opgebouwd door Europa met snelkoeriers". Om ook bij nieuwe klanten deze sneltransport dienst extra bekendheid te geven is besloten om het in een nieuwe business unit vorm te gaan geven. TransUrgent.com is hiervan het resultaat.

"Omdat er bij spoedtransport altijd onder grote tijdsdruk gewerkt wordt, geven wij de garantie dat we binnen een half uur een op maat gemaakte offerte afgeven. Het maakt hierbij niet uit of we iets in Nederland moeten laden, in Polen of in Frankrijk. Tot 10 Europallets of 1500 Kilogram gewicht hebben we overal in Europa onze sneltransporters in de startblokken staan." Aldus Waanders. "Binnen enkele uren na akkoord op onze offerte worden de goederen al geladen en gaan ze in sneltreinvaart - geheel dedicated - naar de eindbestemming."

Uniek concept voor de prijsbepaling; de klant betaald alleen de heentrip.

Doordat er kris-kras door Europa wordt gereden met de sneltransporters belooft TransUrgent dat de klant alleen de heentrip betaald. TransUrgent regelt zelf het retourtransport. Per saldo is de klant tot 40% minder kwijt voor hun spoedtransport. Bij traditionele koeriers moet de klant altijd de rondrit betalen. "2 weken geleden hadden we nog een leuk voorbeeld, we moesten voor een klant een spoedzending vanuit Nederland naar Wenen in Oostenrijk brengen. Met deze koerier hebben we vervolgens een zending in Graz geladen voor Spanje en vanuit Spanje weer naar Duitsland. Zo zijn er weinig lege kilometers en deze besparing komt ten gunste van de klant" Aldus Bas ter Huurne, een van de spoedtransport planners.

Edwin Asveld, directeur van TransUrgent zegt het volgende: "We verwachten veel van deze nieuwe bedrijfstak, het blijkt dat er veel behoefte is aan deze nieuwe benadering in de koerierswereld. Als er bij just-in-time leveringen, dat in veel bedrijfstakken al gemeengoed is, iets mis gaat en de goederen er niet op tijd zijn staat de productie stil. Het is dan een kwestie van snel schakelen zodat de productie weer door kan. Je ziet dat er dan behoefte is van een transparante manier van werken en snel en persoonlijk contact. Iets dat we bij het moederbedrijf TTS al sinds de oprichting in 1986 doen."