Te gast in Spotlight: Esther Vergeer

08 oktober 2015

Op jonge leeftijd belandde Esther Vergeer in een rolstoel. Tijdens haar revalidatie ontdekte ze de rolstoelsport waarin ze bijzonder succesvol werd.

Vijf keer won ze goud op de Paralympische Spelen met tennis. Wat heeft het haar gekost om zover te komen en wat heeft het haar gebracht? Deze vragen en vragen van bezoekers aan Esther Vergeer in Spotlight op dinsdag 13 oktober. Een operatie rond het ruggenmerg veroorzaakte op jonge leeftijd een dwarslaesie bij Esther Vergeer. Tijdens de revalidatie ontdekte ze de rolstoelsport en uiteindelijk koos ze voor tennis. Een goede keuze want ze won het ene na het andere toernooi. Tien jaar lang was ze zelfs onverslaanbaar.

Nu stimuleert Esther Vergeer jong gehandicapten om te sporten met haar foundation en is ze toernooidirecteur van het ABN Amro World Wheelchair Tennis Tournement Rotterdam.

Waar heeft ze de kracht vandaan gehaald om zover te komen? Wat heeft het haar gekost en wat heeft het opgeleverd? Welke keuzes heeft ze gemaakt en waarom is sporten zo belangrijk voor mensen met een beperking? Deze en vragen van bezoekers in een uur lang Esther Vergeer.

Dinsdag 13 oktober, van 15.00 - 16.00 uur in G0.28 op de Campus van Windesheim. Iedereen is van harte welkom. Aanmelden kan via e-mail en is gewenst.