Koningin Maxima opent internationale conferentie over kindereducatie in musea

24 september 2015

Hare Majesteit Koningin Maxima opent dinsdagochtend 13 oktober 2015 de tiende editie van de Hands On! Conference in het Rijksmuseum in Amsterdam.

. De conferentie is een initiatief van Hands On! International Association of Children in Museums, een internationaal netwerk dat de kwaliteit en toegankelijkheid van musea wereldwijd voor kinderen wil verbeteren.

Tijdens de vierdaagse conferentie, georganiseerd door het Rijksmuseum, het Joods Cultureel Kwartier in samenwerking met Hands On! en partners, maken 250 museumprofessionals uit 35 landen kennis met de laatste ontwikkelingen op het gebied van kindereducatie in musea. Volgens de organisatie zijn kindermusea, musea en science centers plekken waar de nieuwsgierigheid, creativiteit en verbeelding van kinderen worden gestimuleerd. Deze plekken kunnen een belangrijke toevoeging bieden aan wat een kind kan leren en ervaren in het reguliere onderwijs of thuis.

De deelnemers kunnen kiezen uit een programma met lezingen, workshops en bezoeken aan kindermusea, musea en science centers in Nederland. Op woensdagavond 14 oktober worden de Children in Museums Award en de Museumeducatie prijs uitgereikt door minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

RVD, nr. 309