Fietsersbond reikt twee extra prijzen uit rond Fietsstadverkiezing

Fietsersbond reikt twee extra prijzen uit rond Fietsstadverkiezing

Fietsstad 2016

Deadline inschrijving verlengd tot 1 september

De Fietsersbond reikt in het kader van de Fietsstadverkiezing twee extra prijzen uit. Deze prijzen zijn respectievelijk voor de best samenwerkende regio en de gemeente met de beste cijfermatige onderbouwing van haar fietsparkeerbeleid. De beide prijzen zullen worden uitgereikt op het Fietsstad-symposium: Bikenomics op 13 oktober aanstaande.

Samenwerking

Fietsbeleid wordt in Nederland vooral gevoerd door gemeenten, maar de rol van regionale samenwerkingsverbanden wordt steeds sterker. In de regio’s weten gemeenten elkaar vaak goed te vinden als het gaat om fietsbeleid. Met deze extra prijs hoopt de Fietsersbond goede voorbeelden van samenwerking te verkrijgen waar andere regio’s weer profijt van kunnen hebben bij de aanpak van hun fietsplannen.

Fietsparkeerbeleid

Op het gebied van fietsparkeren hebben gemeenten een belangrijke taak. Deze taak wordt steeds vaker vervuld met grootschalige gebouwde voorzieningen, naast vaak wat kleinere straatlocaties. Maar hoe financier je dit als gemeente en hoe zorg je ervoor dat je dit kan blijven financieren? Kies je er als gemeente wellicht bewust voor om een fors deel van de kosten te dragen, maar met welke motivatie doe je dat dan? De gemeente die dat het best kan onderbouwen ontvangt de prijs.

De winnaars van beide prijzen zullen worden gekozen uit de gemeenten die zich ingeschreven hebben voor de titel Fietsstad 2016. Omdat deze extra prijzen pas nu bekend worden heeft de Fietsersbond besloten de termijn voor inschrijving te verlengen tot 1 september 2016.

Over de Fietsstadverkiezing

Elke twee jaar reikt de Fietsersbond de titel Fietsstad uit aan een gemeente die zich onderscheidt door prima fietsbeleid. In 2016 besteden we speciale aandacht aan het thema 'Bikenomics, de waarde van de fiets'. De Fietsstadverkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door Dura Vermeer, Advin en Keypoint.