Mevrouw Trampen 100 jaar


Op dinsdag 13 oktober 2015 werd mevrouw Trampen 100 jaar. Zij vierde deze dag in het Naarderheem met haar medebewoners en haar familie. 's Middags bracht burgemeester Joyce Sylvester haar felicitaties over namens de gemeente Naarden.

Mevrouw Trampen werd geboren op 13 oktober 1915 in Amsterdam, waar ze lange tijd gewoond heeft. Zo'n 45 jaar geleden verhuisde ze naar de Gentiaanstraat in Bussum en sinds zes jaar woont ze in Naarden in de Naarderheem.

Mevrouw Trampen heeft in totaal 25 jaar bij De Telegraaf gewerkt, op de afdeling abonnementen. Eerst enkele jaren tot aan haar huwelijk, waarna je destijds als vrouw verplicht was te stoppen met werken. Na haar scheiding is zij er weer terug in dienst gekomen.

Mevrouw heeft een pleegdochter en is altijd gek geweest op kinderen uit de buurt, die haar liefkozend oma Koekie noemen. Kinderen die bij haar aanbelden mochten van haar een koekje kiezen uit het trommeltje in de gang.

De heup van mevrouw Trampen is gebroken geweest, waarvoor ze veel zorg nodig heeft gehad en waardoor ze nu ook slecht ter been is. Maar los daarvan is ze een gezonde dame. Volgens haar door `altijd op tijd te eten, altijd verse groenten te eten en geen alcohol te drinken'.

Vroeger hield ze zich graag bezig met kantklossen, breien, tuinieren en fietsen, maar dat zit er nu niet meer in. Wel leest ze nog graag de krant.