Sluiting woningen wegens drugshandel


13 okt 2015

De burgemeester van Katwijk heeft op grond van de Opiumwet in verband met drugsoverlast drie woningen gesloten. De eerste woning ligt in Katwijk Noord, aan de Venus. De tweede woning ligt in Rijnsburg aan De Ruijterstraat en de derde woning ligt aan de Willem de Zwijgerlaan in Katwijk aan Zee.

Woning Venus
De woning aan de Venus is op 22 mei 2015 door de politie doorzocht. Bij de doorzoeking is een handelsvoorraad verdovende middelen aangetroffen. Daarvoor is in de woning een verdachte aangehouden. De drugs zijn in beslag genomen.

Woning De Ruijterstraat
In de woning aan De Ruijterstraat in Rijnsburg is door de politie op 16 juni 2015 een hennepkwekerij aangetroffen. De teelt van hennep is verboden. Alle planten zijn direct verwijderd en vernietigd en een verdachte is aangehouden.

Woning Willem de Zwijgerlaan
Op 23 april jl. is tijdens een onderzoek van de politie in de woning aan de Willem de Zwijgerlaan een handelshoeveelheid soft- en harddrugs aangetroffen. Daarnaast zijn ook handelsattributen, versnijdingsmiddelen en een aantal hennepstekken gevonden. De verdachte is aangehouden door de
politie.

Sluiting woningen voor drie maanden

Alle procedures zijn doorlopen. De woning in Rijnsburg en Katwijk Noord zijn op 29 september jl. officieel gesloten. De woning in Katwijk aan Zee is op 8 oktober jl. gesloten. In de eerste twee gevallen betrof het een particuliere woning en in het laatste geval ging het om een huurwoning van
Dunavie. De sluiting geldt voor alle drie de woningen voor drie maanden. De sluiting van een huurwoning woning van Dunavie wegens drugshandel heeft tot direct gevolg dat de huurovereenkomst wordt ontbonden.

Meld drugshandel of hennepteelt

Handel in drugs is vaak de oorzaak van overlast en ernstige criminaliteit. Heeft u het vermoeden dat er in uw omgeving handel in drugs plaatsvindt of heeft u vermoedens dat er een hennepkwekerij actief is bij u in de buurt, doe altijd melding bij de politie via 0900-8844 of als u liever
anoniem wilt blijven, bel Misdaad Anoniem 0800-7000. In samenwerking met u kan de aanpak van drugsoverlast door politie, Openbaar Ministerie, Woningcorporatie Dunavie en de gemeente succesvol blijven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Willy Janne Heemskerk van de gemeente Katwijk, tel. 071 4065293/ 06 - 51 6336 52 of via het e-mailadres communicatie@katwijk.nl.