OM eist gevangenisstraf voor overvallen


13 oktober 2015 - Arrondissementsparket Oost-Nederland

Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland heeft vandaag voor de rechtbank in Almelo een gevangenisstraf van 42 maanden waarvan 12 maanden voorwaardelijk geeist tegen een 43-jarige vrouw uit Almelo.

Ze wordt ervan verdacht in mei 2015 twee gewapende overvallen op winkels in Almelo te hebben gepleegd. Ook zou ze een vrouw voor enkele duizenden euro's hebben opgelicht.

De overvallen vonden plaats op 19 mei 2015 bij kledingzaak Ter Stal aan het Vincent van Goghplein en op 21 mei 2015 bij drogisterij Trekpleister aan de Bornsestraat in Almelo. Er werden onder andere camerabeelden van de overval naar buiten gebracht en onderzoek leidde naar de 43-jarige vrouw.

Volgens de officier van justitie pleegde de verdachte beide gewapende overvallen op dezelfde wijze. Ze had zich vermomd, dreigde met een mes richting de winkelmedewerker en gaf een papier met daarop een dreigende tekst, waarna de medewerker geld moest overhandigen. De verdachte heeft beide
overvallen bekend.

Het derde feit dat verdachte wordt verweten betreft een oplichting van een vrouw in 2015. Volgens de officier hing de verdachte tegenover het slachtoffer geraffineerde verhalen op en heeft ze haar daarmee enkele duizenden euro's afhandig gemaakt.

Alles afwegende vindt de officier van justitie een gevangenisstraf van 42 maanden waarvan 12 maanden voorwaardelijk passend. De officier wil verder dat de vrouw zich tijdens de proeftijd van drie jaar laat behandelen en intensief begeleid wordt door de Reclassering.

De rechtbank Overijssel, locatie Almelo, doet over twee weken uitspraak.

Deel dit op

*