Werknemers betonbedrijf Loveld beschermen boedel


* 13-10-2015
* Ron Sinnige (persvoorlichter)
* 0

Vanochtend is het faillissement uitgesproken van Loveld Zwijndrecht, producent van architectonisch beton voor gevelbeplating en grijze beton.

'Dat is heel zuur voor de 50 werknemers, ze hebben nog loon tegoed en verliezen hun baan. Maar dat voor hun ogen het bedrijf letterlijk werd leeg getrokken door de eigenaren was voor hen de druppel. Op initiatief van de FNV hebben de werknemers de poorten vanochtend gesloten, zodat niets meer
kan worden weggehaald', meldt bestuurder FNV Industrie Piet Janssen.

Inzet op werkgelegenheid

Volgens FNV Industrie is een van de redenen voor het faillissement dat de overname door betonbedrijf Hurks onlangs afketste. Janssen: "We hebben vandaag een gesprek gehad met Hurks en iedere Loveld-werknemer is welkom om daar te solliciteren. Daarnaast willen we natuurlijk in overleg treden
met de toekomstige curator. Misschien wordt er alsnog een andere overnamekandidaat gevonden. We proberen hoe dan ook zoveel mogelijk mensen van Loveld aan het werk te houden."

De poorten van Loveld worden op dit moment door werknemers geblokkeerd. "Ze willen voorkomen dat de eigenaren zich verrijken aan de boedel die nu toekomt aan de curator", stelt Janssen.